Fripturile din carne de porc sau de vaca nu se mai micsoreaza la gatit (in cratita sau in cuptor), daca inainte le varati 2-3 minute in lapte care clocoteste.
Posetele si pantofii se intretin la perfectie daca o data pe saptamana ii stergeti cu o carpa inmuiata in lapte crud. Dupa ce se usuca, lustruiti-i bine.
Rosetile de pe fata dispar daca aplicati pe ele mici cataplasme inmuiate in frisca lichida.
Laptele ecremat inlocuieste la fix demachiantul.
Laptele praf, amestecat cu un fir de sare fina si apoi cu apa fierbinte, are gust identic cu laptele proaspat muls.
Foile de dafin uscate parfumeaza mancarurile si usureaza digestia. Atentie, insa: proaspete sunt foarte periculoase!
Foile de dafin, arse intr-un vas de metal, intr-o incapere cu ferestrele inchise, alunga orice fel de insecte.
Frunzele de dafin infuzate 10-15 minute in 30 mg de apa sunt un excelent somnifer si, totodata, atenueaza durerile reumatismale. Beti o ceasca inainte de culcare.
Pentru a dezinfecta o camera in care a zacut o persoana bolnava, ardeti cateva frunze de dafin intr-un recipient de metal.
Infuzia de lavanda, folosita frecvent sub forma de frectii, intareste parul de pe cap.
Lenjeria intima din matase isi prelungeste mult tineretea daca, inainte de a o spala in apa calduta cu sapun, o inmuiati 30 de minute in lapte ecremat. Clatiti-o de mai multe ori, fara sa o stoarceti.
Lenjeria din nylon nu se ingalbeneste asa de repede daca puneti in apa de clatit putina apa oxigenata.