• Fripturile din carne de porc sau de vaca nu se mai micsoreaza la gatit (in cratita sau in cuptor), daca inainte le varati 2-3 minute in lapte care clocoteste.
• Posetele si pantofii se intretin la perfectie daca o data pe saptamana ii stergeti cu o carpa inmuiata in lapte crud. Dupa ce se usuca, lustruiti-i bine.
• Rosetile de pe fata dispar daca aplicati pe ele mici cataplasme inmuiate in frisca lichida.
• Laptele ecremat inlocuieste la fix demachiantul.
• Laptele praf, amestecat cu un fir de sare fina si apoi cu apa fierbinte, are gust identic cu laptele proaspat muls.
• Foile de dafin uscate parfumeaza mancarurile si usureaza digestia. Atentie, insa: proaspete sunt foarte periculoase!
• Foile de dafin, arse intr-un vas de metal, intr-o incapere cu ferestrele inchise, alunga orice fel de insecte.
• Frunzele de dafin infuzate 10-15 minute in 30 mg de apa sunt un excelent somnifer si, totodata, atenueaza durerile reumatismale. Beti o ceasca inainte de culcare.
• Pentru a dezinfecta o camera in care a zacut o persoana bolnava, ardeti cateva frunze de dafin intr-un recipient de metal.
• Infuzia de lavanda, folosita frecvent sub forma de frectii, intareste parul de pe cap.
• Lenjeria intima din matase isi prelungeste mult tineretea daca, inainte de a o spala in apa calduta cu sapun, o inmuiati 30 de minute in lapte ecremat. Clatiti-o de mai multe ori, fara sa o stoarceti.
• Lenjeria din nylon nu se ingalbeneste asa de repede daca puneti in apa de clatit putina apa oxigenata.