Razvan Constantin Popescu
Nume | Popescu |
Prenume | Razvan Constantin |
Locatie | - |
<confidential> | |
Website | - |
Yahoo! | - |
MSN | - |
ICQ | - |
Jabber | - |
AIM | - |
Activitate forum | Nici un mesaj |
Comentarii scrise de Razvan Constantin Popescu
Afisare: 1 - 1 din 1 comentariu
EROARE FATALA ulei presat la rece21.08.2011, 18:04
Domnule ILIE TUDOR , nu stiu daca ati facut un copy de undeva la acest articol sau v-ati documentat bine inainte de a il scrie . Problema in articol este eroarea in legatura cu acest ulei de masline extras la rece !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NU EXISTA ASA CEVA !!!!!! nu mai informati lumea eronat ,dand apa la moara comerciantilor sa comercializeze un produs care nu se mai fabrica de ani buni . A face ulei de masline presat la rece este echivalentul cu a macina faina la moara cu piatra invartita de catar sau forta apei .Asa ceva nu mai exista draga domnule de mult,prin Romania mai exista mori de faina, dar mori de ulei de asa fel prin Grecia nu mai exista .Si nu mai exista dintr-un simplu motiv rentabilitatea. Daca la faina singura diferenta (probabil) este calitatea fainei(mai dura probabil si nu asa de fina) la ulei este productia foarte mica .Atunci cand o sa intrati intr-o moara moderna de ulei de masline si v-i se va explica procesul de fabricare veti intelege . In mare va spun ca temperatura la care maslinele sparte trec prin procesul de rafinare si extragere a uleiului este de la 65-90 grade celsius . Cu cat temperatura este mai mare este mai rafinat-mai limpede- cu cat este mai mica cu atat este mai nerafinat -mai tulbure verzui inchis- este mai taranesc.Asa ceva nu se gaseste decat in pietele de tarani in Grecia . Sa mai stiti deasemenea ca, cu cat este mai nerafinat cu atat este mai dur ptr organism -am consumat ulei scos la 65 grade si nu il puteam consuma-avea in gust o amareala specifice maslinei neprelucrate. Acest ulei m-i l-a dat un batran prieten de famile-de fapt numai persoanele mai batrane ,peste 65 de ani ,il pot consuma ,sunt obisnuite cu el (nu pot consuma un ulei mai rafinat ,zic ca este apa:)) - ) Cei mai tineri care nu au prins stilurile vechi de extragere a uleiului nu pot consuma asa ceva este prea "dur". La randul meu l-am dat la niste persoane mai in varsta care il puteau consuma. Un singur lucru este real in legatura cu uleiul de masline "Uleiul extra virgin" care inseamna de fapt acelasi proces de procesare si siguranta ca in el nu s-a adaugat nimic ptr a-i modifica valoarea este VIRGIN asa cum este si intelesul cuvantului-NEATINS-nicidecum extras la rece In rest ceea ce se gaseste in comert nu poti fii sigur ca este 100% de masline-nici cu cel virgin nu mie rusine dar din moment ce are certificat de "virginitate"..........(se practica inmultirea uleiului de masline cu ulei de floarea soarelui etc,etc,etc ptr castiguri comerciale) Atunci cand aveti drum in Grecia , dragi cititori intrebati de piata de agricultori,tarani, se numeste "LAICHI" cu accent pe "chi" si cumparati ulei sa aveti -o sa cunoasteti taranul dupa maini si uleiul dupa culoarea specifica-un verde brun maron si afre un miros specific de maslina proaspata