Cristina Lungu
Nume | Lungu |
Prenume | Cristina |
Locatie | - |
<confidential> | |
Website | - |
Yahoo! | - |
MSN | - |
ICQ | - |
Jabber | - |
AIM | - |
Activitate forum | Nici un mesaj |
Comentarii scrise de Cristina Lungu
Afisare: 1 - 12 din 12 comentarii
postul la romani18.03.2009, 18:08
Postul trebiue incununat cu fapte de milostenie. Degeaba postesti daca nu ai grija si de cei care sunt incercati de greutati . In primul rand in post trebuie sa ne gandim la aproapele nostru, sa-i dam o mana de ajutor daca are nevoie, sa-i dam un sfat care poate sa-l ajute sa treaca peste o suferinta sufleteasca.
Postul pantecelui nu are nicio semnificatie fara fapte bune, fara ganduri frumoase, fara vorbe e duh.
18.03.2009, 17:54
Ce reportaj frumos! Ce grai curat si bogat in intelesuri! Astept cu nerabdare revista ca sa citesc asemenea materiale care imi umplu sufletul de mireasma florilor de primavara. Oieritul este ocupatie straveche pe plaiurile Romaniei. Numai ca astazi fiii ei nu mai doresc sa duca mai departe traditiile ci prefera sa culeaga capsuni in Spania. Vor sa aiba totul de la inceput si daca se poate muncind putin si fugind de responsabilitati. Pacat! Sufletul poporului roman sta tocmai in asemenea traditii si ocupatii. Multumesc ca existati!
09.11.2008, 18:40
Multumim ca tineti vie amintirea "celui mai iubit dintre pamanteni". Multumim ca ne oferiti cate un crampei din tainica viata a unui mare artist. Sunt sigura ca acum il incanta pe Dumnezeu cu versuri recitate soptit, cu melodii leganatoare....Si cred ca Cel de Sus se bucura cum ne bucuram si noi de fiecare aparitie a Actorului. Inca o data, multumim.
06.11.2008, 20:17
In aceasta vara am hotarat cu sotul meu sa petrecem o saptamana din concediul nostru in Hateg. Am intrat pe Internet si m-am documentat. Asa am aflat despre obiectivele turistice care pot fi vizitate daca te afli in aceasta zona. Asa am vizitat SARMIZEGETUSA ridicata de romani, in localitatea cu acelasi nume, drumul fiind foarte bun, dar am mers si la SARMIZEGETUSA REGIA, dar drumul pana acolo este foarte prost. In august cand am fost, se lucra la largirea drumului. Nu am putut ajunge pana la destinatie cu masina, asa ca am urcat 6km pe jos, dar a meritat. Erau acolo o tabara cu studenti si profesori care faceau sapaturi si studii. Este un loc incarcat de istorie care te infioara atat prin frumusetea naturala cat mai ales prin sanctuarele dacice de acolo.
Am plecat de acolo cu sentimentul ca am atins cu mana adevarata istorie.
Capitala nimanui: Sarmizegetusa Regia
03.11.2008, 20:46
Foarte interesant articol. Mai stiam si eu de la bunica mea cate ceva despre ziua de sambata. De loc sunt din nordul Moldovei. Si la noi sambata era zi de pregatire pentru duminica: curatenia casei, baia copiilor si a adultilor, gatitul mancarii, coacerea painii, impartirea placintelor calde, abia scoase din cuptor si a alivencii etc.
Asa erau zilele copilariei mele. Acum nu mai sunt asa. Aici in Oltenia, unde locuiesc acum nu se respecta nici macar duminica,sarbatorile mari. Aici cei mai importanti sunt banii si nimic nu sta in calea obtinerii lor.
Eu pastrez multe din obiceiurile copilariei mele chiar si aici, desi sunt deseori luata in ras.
03.11.2008, 20:30
Excelent articol. Am gasit multe carti in care se sustine ca civilizatia europeana are ca punct de plecare Dacia. De aceea nu ma mira similitudinile intalnite. Eu le cred normale, daca teoriile lansate sunt corecte. Si toate asemanarile acestea, de fapt, confirma aceste teorii, dupa unii fanteziste.
Pe urmele dacilor, in Scotia si Anglia
28.10.2008, 21:39
Rusine europarlamentarilor romani ! Ei nu s-au dus acolo sa sustina cauzele romanilor, nici din tara, nici celor minoritari in alte tari ale UE. Ei s-au dus intr-o vacanta prelungita pe banii nostri. Ei isi apara doar interesele personale. Cred ca toata lumea o stie , inclusiv partidele din care fac parte. As ca nu se vor lua nici un fel de masuri impotriva lor. Inca o data, RUSINE!
Acuzati ca au tradat cauza nationala
28.10.2008, 21:19
Emotionant articol. Sunt originara de pe malul drep al Prutului, de acolo unde harta se agata in cui. Basarabia este la o zvarlitura de bat, si totusi departe, dincolo de fasia arata si gardul inalt de sarma ghimpata prin care trece inca si acum curent de inalta tensiune.
Acum traiesc in sudul tarii si desi sunt din Moldova , parte integranta a Romaniei, am fost si eu catalogata si etichetata inainte de a sti macar cine sunt, ce pot. Prejudecatile inca nu au pierit.
Dar fruntea sus, frati basarbeni! Va veni si clipa voastra! Sunt sigura de aceasta. Sunteti suflete curate, pure, pline de credinta adevarata.
Dumnezeu sa va binecuvinteze!
"In Basarabia, speranta nu va muri niciodata"
28.10.2008, 20:34
Foarte interesant interviul cu d-nul profesor Dumitru Constantin. Am auzit despre cartea dansului "Inteligenta materiei", dar nu am gasit-o in librariile din orasul nostru.
Cateva idei au fost amintite cu ocazia unui curs de psihologie la care am participat. As dori sa stiu titlul noii carti si cand va aparea. Poate o prezentati la rubrica "Carte". Mai astept astfel de interviuri, pe astfel de teme. Poate ne trezim si noi.
18.10.2008, 12:35
Desi nu l-am cunoscut pe parintele Arsenie Boca, personal, am citit foarte multe despre el , am cumparat carti cu invataturile sale, cu marturii despre el. Asa ca parca il cunosc de o viata. Vara aceasta am ajuns si la mormantul dansului de la Prislop. Cand indicatorul de pe drum a aratat ca mai sunt 3km au inceput sa-mi curga lacrimile. Era intr-o zi de luni pe la ora 18. Am intrebat o maicuta unde este mormantul. Ea m-a indrumat. Cand am ajuns am ramas muta de uimire . Erau o multime de flori , de nu se vedea mormantul. Am ingenuncheat si am inceput sa plang in hohote, neputand sa zic decat, "Iarta-ma parinte!". Am plecat de acolo tot plangand., dar cu inima usoara. Nu m-am dus pentru a cere ceva special. Eram in vacanta in Hateg si am vrut sa vad mormantul si sa ma rog. A fost o experienta minunata. Voi continua sa merg la Prislop. Va fi gura mea de oxigen din fiecare vara. Multumesc Parinte !
10.10.2008, 20:18
Aceasta zona am vizitat-o ades, atat cu elevii, cat si numai cu familia. Este o zona fabuloasa.
Articolul este bine scris si te introduce in atmosfera de sarbatoare a zilei de Sfanta Maria Mica, aducandu-ti in suflet linistea si pacea acelei bisericute.
Felicitari, domnule Horia Turcanu!
10.10.2008, 19:53
Am citit cu lacrimi acest articol. Sunt nascuta pe malul drep al Prutului in nordul judetului Botosani. Desi nu mai locuiesc acolo, sunt legata de pamantul Moldovei in intregul ei. Basarabia este in continuare un tinut parca al nimanui ,locul unde nu se mai intampla nimic.Multumesc Formula As penrtu asemennea articole care iti rascolesc sufletul si care ne mai amintesc ca avem frati buni, de neam, care traiesc parca dincolo de zare.