Scorţişoară
Ceai de scorţişoară
Ingrediente: o cană de apă, o linguriţă scorţişoară pulbere, o linguriţă de miere.
Turnaţi cana de apă clocotită peste scorţişoara pulbere. Lăsaţi să se infuzeze în vasul acoperit o jumătate de oră. Strecuraţi şi adăugaţi mierea. Beţi câte o cană în fiecare dimineaţă şi în fiecare după amiază, pe stomacul gol, înainte de mese, cu jumătate de oră.
Oregano
Ceai de oregano
Ingrediente: o cană de apă, 2 linguriţe oregano uscat, mărunţit, sau 4 linguriţe oregano proaspăt.
Se opăreşte planta cu apă clocotită şi se lasă la infuzat 5-10 minute. Se strecoară. Se beau 3 căni pe zi, după mese.
Ulei esenţial de oregano
Se iau 3-4 picături de ulei esenţial de oregano, de trei ori pe zi, amestecat în puţină miere, timp de 15 zile. După o pauză de 15 zile, procedeul se poate relua.