Scorțișoară
Ceai de scorțișoară
Ingrediente: o cană de apă, o linguriță scorțișoară pulbere, o linguriță de miere.
Turnați cana de apă clocotită peste scorțișoara pulbere. Lăsați să se infuzeze în vasul acoperit o jumătate de oră. Strecurați și adăugați mierea. Beți câte o cană în fiecare dimineață și în fiecare după amiază, pe stomacul gol, înainte de mese, cu jumătate de oră.
Oregano
Ceai de oregano
Ingrediente: o cană de apă, 2 lingurițe oregano uscat, mărunțit, sau 4 lingurițe oregano proaspăt.
Se opărește planta cu apă clocotită și se lasă la infuzat 5-10 minute. Se strecoară. Se beau 3 căni pe zi, după mese.
Ulei esențial de oregano
Se iau 3-4 picături de ulei esențial de oregano, de trei ori pe zi, amestecat în puțină miere, timp de 15 zile. După o pauză de 15 zile, procedeul se poate relua.