Prietenii siluetei: scorțișoara și oregano

Iulia Vlad
Când kilogramele în plus nu prea se dau duse, în ciuda eforturilor înverșunate, e cazul să ape­lăm la niște "arzătoare" de gră­sime puternice, cu efecte verificate: scorți­șoara și oregano. Le găsiți în maga­zine naturiste, plafaruri, farma­cii, supermarketuri.

Scorțișoară

Ceai de scorțișoară
Ingrediente: o cană de apă, o lin­guriță scorțișoară pulbere, o lingu­riță de miere.
Turnați cana de apă clo­cotită peste scorțișoara pul­bere. Lăsați să se infuzeze în vasul acoperit o jumătate de oră. Strecurați și a­dăugați mierea. Beți câte o cană în fiecare dimineață și în fiecare după amiază, pe stoma­cul gol, înainte de mese, cu jumătate de oră.


Oregano

Ceai de oregano
Ingrediente: o cană de apă, 2 lin­gurițe oregano uscat, mărunțit, sau 4 lin­gurițe oregano proaspăt.
Se opărește planta cu apă clo­co­tită și se lasă la infuzat 5-10 minute. Se strecoară. Se beau 3 căni pe zi, după mese.

Ulei esențial de oregano
Se iau 3-4 picături de ulei esențial de oregano, de trei ori pe zi, ames­tecat în puțină miere, timp de 15 zile. După o pauză de 15 zile, proce­deul se poate relua.