Tărâţele de ovăz taie foamea
Numeroasele lor fibre solubile izolează o parte din grăsimile existente în alimentaţia noastră şi ajută la eliminarea lor, înainte de a fi absorbite. Tărâţele de ovăz favorizează, de asemenea, tranzitul intestinal bun şi creează o senzaţie rapidă de saţietate.
Ardeiul iute stimulează metabolismul
Capsaicina pe care o conţin sporeşte - în mod natural - consumul de energie. Folosiţi ardeii iuţi - cu parcimonie, deoarece pişcă - în salatele şi mâncărurile gătite. O mâncare ce conţine ardei iute reduce reacţia insulinică, ceea ce limitează stocarea grăsimilor.
Ceaiul verde - anticelulitic
Înlocuiţi ceaiul negru sau cafeaua cea de fiecare zi cu ceai verde. Este o băutură diuretică care ajută la slăbit, luptă împotriva retenţiei de apă şi a celulitei şi stopează absorbţia grăsimilor. Beţi-l natural, fără zahăr şi fără lapte.
Fibre pentru un abdomen plat
Pe lângă faptul că potolesc foamea, fibrele alimentare regularizează tranzitul. Consumaţi zilnic pâine integrală, 2-3 fructe, o salată şi legume fierte, la fiecare masă. Şi, în plus, cereale complete (de 2 ori pe săptămână), leguminoase, adică linte sau fasole uscată (o dată pe săptămână) şi câteva fructe uscate. Puteţi adăuga, de asemenea, puţine tărâţe de ovăz (o lingură pe zi) amestecate în iaurt sau în supe.
Ghimbir proaspăt împotriva balonărilor
Acest rizom cu gust proaspăt şi uşor picant facilitează digestia. Adăugaţi câte-o linguriţă de ghimbir ras în legumele călite, compoturi, salate de fructe, infuzii...
Scorţişoară - împotriva "atacurilor" de foame
Extrem de bogată în fibre solubile, scorţişoara mai conţine şi o flavonoidă care întăreşte acţiunea insulinei. Ne ajută să combatem micile "goluri" din stomac, încorporând-o în de toate: compot, iaurt, salată de fructe, lapte de soia etc.
Spanacul - aliatul anti-zahăr
Chiar dacă nu e prea bogat în fier, spanacul conţine acid alfa-lipoic, un antioxidant ce ajută organismul să "ardă" zahărul din sânge. Se poate prepara de post, cu smântână de soia sau, pur şi simplu cu usturoi.
Lămâia arde grăsimile
Beţi dimineaţa, pe stomacul gol, zeamă de lămâie diluată în puţină apă călduţă. Lămâia stimulează funcţiile digestive şi detoxifică organismul, dar limitează, în acelaşi timp, creşterea nivelului glicemiei după mese. Deci reduce stocarea grăsimilor!
Ceaiuri de plante pentru drenaj
Pentru a vă "regăsi" picioarele fine şi uşoare şi pentru a pierde câţiva centimetri, eliminând apa excesivă din ţesuturi, beţi ceaiuri recunoscute pentru efectul lor drenant: de cozi de cireşe, de viţă-de-vie, de păpădie, de mesteacăn, de creţuşcă etc. Ideale ar fi 3-4 ceşti de ceai în fiecare zi, dar nici 1-2 zile pe săptămână n-ar fi rău.
Fructe şi legume împotriva retenţiei de apă
Picioare grele, degete umflate... nu se prea potrivesc cu corpul suplu. Consumaţi legume cu virtuţi diuretice (fără sare): usturoi, anghinare, sparanghel, vinete, sfeclă, ţelină, castraveţi, spanac, fenicul, lăptucă, ceapă, păpădie, praz... Iar ca fructe: ananas, cireşe, pepene, piersici, struguri.