Infectia cu Candida Albicans este una dintre infectiile cel mai frecvent intalnite si pe care o puteti dobandi in mai multe feluri, printre care si ca urmare a consumului de antibiotice. Pentru ca nu oferiti detalii in scrisoare, eu va recomand sa va efectuati, pe langa o cultura de col uterin, si o antifungigrama, care ne va da informatii in ceea ce priveste sensibilitatea pe care o are acest agent microbian la antifungice, putand, astfel, sa va recomand un tratament tintit. De asemenea, doresc sa va recomand utilizarea unui amestec complex din extracte de fructe, cum ar fi merisorul, afinul etc. Va recomand in plus si produsul Para protex, cu rolul sau antibacterian si antiseptic, iar pentru refacerea florei nepatogene, acea flora care are rolul de a proteja si de a apara mucoasa vaginala, care este distrusa prin administrarea repetata de antibiotic sau antifungic, va recomand administrarea produsului Acidophilus with Psyllium. In ceea ce priveste rana de pe col, eu va sfatuiesc sa va efectuati investigatii suplimentare: cum ar fi un TPN, o colposcopie sau o biopsie. In functie de rezultatele investigatiilor biochimice, bacteriologice, citologice, de istoricul exact al afectiunii dvs. si de tratamentul urmat in antecendente, vom face o schema de tratament personalizat. Cu stima!
MIRCEA PEIA - specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24
"Fetita mea nu mai creste in inaltime"
(Raspuns pentru ALEXANDRA A. - Ploiesti, F. AS nr. 972)
* Hormonul de crestere (somatotropina) secretat de hipofiza, al carui deficit se traduce prin statura mica.
* Hormonii tiroidieni - la copii si adolescenti, insuficienta acestor hormoni poate determina o incetinire a cresterii si a maturarii osoase.
* Hormonii sexuali - produsi in gonade (testicule si ovare), acestia determina puseurile de crestere si modificarile anatomice asociate. De asemenea, accelereaza maturarea osoasa si sunt responsabili cu oprirea cresterii la sfarsitul pubertatii.
In sfarsit, insulina si corticosteroizii - in exces, antreneaza o statura care o depaseste pe cea normala (insulina), in timp ce o carenta in insulina franeaza cresterea.
* Corticosteroizii - in exces, incetinesc cresterea si intarzie maturarea osoasa.
In afara de hormoni, statura poate fi influentata si de urmatorii factori:
* Genele - sunt, de fapt, primii factori care influenteaza statura unui individ.
Nu in ultimul rand, socurile afective si tulburarile psihologice pot avea impact asupra cresterii si o pot bloca temporar. Sigur ca orice masura terapeutica menita a combate tendinta de stagnare a cresterii, in cazul fetei dvs., trebuie instituita in functie de cauza reala (si nu prezumtiva) care ii sta la baza (vezi cauzele descrise anterior). In cazul in care se constata un deficit de somatotropina (hormon de crestere), administrarea acestui hormon pe cale injectabila poate fi benefica, insa pot aparea efecte adverse, cum sunt retentia de lichide, durerile articulare, diabetul, hipertensiunea arteriala si chiar polipii colonici.
De aceea, mult mai indicata este administrarea produsului Stimulator HGH - 1000 (firma Parapharm), care contine arginina, lizina, ornitina, glicina, acid gama amino butiric etc. Aceste componente actioneaza sinergic asupra secretiei intermitente a hormonului de crestere, stimuland puternic secretia acestuia in timpul noptii sau, ziua, in timpul odihnei. Se recomanda consumul zilnic de trei capsule, pe stomacul gol, seara inainte de culcare. Acest supliment alimentar nu contine hormoni.
Concomitent, se pot administra: ulei de catina (3 lingurite pe zi), macerat de macese indulcit cu miere, suplimente care contin vitamine si minerale sau factori de crestere continuti de uleiurile vegetale (acid linoleic, acid linolenic, acid arahidonic) extrase la rece, precum uleiul de susan, de nuci, de alune, de rapita, de mac de gradina sau de in.
Sa auzim numai de bine!
VASILE STANCIU - fitoterapeut, Bucuresti, tel. 0724/37.32.48, 0755/77.08.50
"Am 23 de ani si sufar de keratoza pilara"
(Raspuns pentru ANA, F. AS nr. 939)
Chiar daca simptomele nu sunt vizibile, afectiunea se instaleaza intre varsta de 3-5 ani, mai frecvent la sexul feminin, ameliorandu-se la varsta adulta, daca s-au urmat cure prelungite cu vitamina A forte (capsule gelatinoase - 50.000 Ui/ 1-3 capsule pe zi), keratolitice si emoliente - aplicatii zilnice, bai cu infuzie din: pelin, marul-lupului, rostopasca, coada-calului - 25 litri apa + 6 litri ceai. In apa se mai pun doua galbenusuri de ou de gaina.
Nu se foloseste sapun sau sampon. Ungeti pielea dupa baie cu Glicerolat de amidon - 100 g, Uree - 15 g, preparat la farmacie si facultativ - Hidrocortizon - 1 g.
Rezultate pe termen lung se obtin folosind retinoizi aromatici (etetrinat - 1 mg/kg/zi), Tre-En-En, Imune, Skin, Multi Gland Women, Omega 3, Salmon Plus, cu 8 componente. Consumati alimente bogate in vitamina A. Contactati-ma!
Va doresc multa sanatate!
Dr. IRINA SPUDERCA - medic specialist medicina de familie, Bucuresti, tel. 0723/51.07.37
"Am multe vinisoare sparte si o senzatie de greutate in picioare"
(Raspuns pentru PAULA BARBIERU, F. AS nr. 944)
Problema vaselor sparte si a senzatiei de picioare grele se datoreaza unei insuficiente de circulatie la nivelul venelor. Practic, venele isi pierd elasticitatea si unele chiar se rup. Acest lucru se intampla cand exista factori favorizanti, unii sunt de natura genetica, mostenire de familie. In alte cazuri, factorii patogeni sunt fumatul, consumul de contraceptive si lipsa nutrientilor ce ajuta la formarea colagenului. Este necesar un program nutritional pe baza de vitamina C naturala, resveratrol, acid alfa lipoic si nutrienti din rodie. Acestia vor ajuta refacerea elasticitatii venelor si imbunatatirea aspectului la nivelul pielii. Un produs ce contine toti acesti nutrienti exista in Romania, cu denumirea de Tre. Este bine sa incepi acest program cat mai repede, deoarece vasele rupte nu se mai refac in totalitate. Iti urez multa sanatate!