Leacuri din Tirol (II)
... Patrunjelul isi are locul lui - din timpuri stravechi - in salatele proaspete, impreuna cu coditele de ceapa verde si alte verdeturi din gradina. Mai putin cunoscut este insa faptul ca aceasta planta aromata reprezinta un ajutor de nadejde pentru rinichi. Rinichiul este organul central al organismului nostru. Ar trebui "curatat de otravuri" o data la cateva luni, pentru ca celelalte functii ale organismului, de pilda tensiunea arteriala, sa se regularizeze de la sine. Aceasta dezintoxicare se poate face cu ceai de patrunjel si zer. Pentru ceai, se ia un pumn de planta proaspata - frunze si codite - se taie marunt si se pun pe foc intr-o jumatate de litru de apa rece. Se lasa sa fiarba zece minute si cu trei minute inainte se adauga o lingurita rasa de splinuta (Solidago virga aurea) si o lingurita rasa de coada-calului (ambele uscate). Se ia ceaiul de pe foc, se lasa sa se infuzeze, cu capac, circa 10 minute, se strecoara si se bea - indulcit cu miere sau neindulcit - inghititura cu inghititura. ...
Citeste tot articolul
Alte articole din sectiunea "Medicina populara"
Afisare: 201 - 203 din 203 articole
-
Retete stravechi, incercate, deci sigure
Numarul 872 -
Leacuri cu usturoi
Numarul 870 -
Durerile de cap
Numarul 855