* Afectiuni cardiace (angina pectorala, dureri de inima, palpitatii). Cand apare o durere si nu aveti nici un medicament la indemana, puneti mana stanga pe masa si tineti pumnul strans. Cu un chibrit sau un betisor nu prea ascutit, apasati puternic timp de 15-20 secunde pe umflatura de piele care se formeaza intre degetul mare si aratator. In caz de durere puternica, procedura se face pe ambele maini, simetric, cu ajutorul cuiva.
- Criza de inima: In faza incipienta - bolnavul se culca pe doua-trei perne sau in fotoliu si i se face un masaj cu trei picaturi de ulei de brad alb, putin mai jos de san (in zona inimii). De asemenea, se musca degetele mici, la radacina unghiilor. Imediat dupa aparitia durerilor - se face o inspiratie scurta (cam 20% din volumul plamanilor) si se retine aerul pentru 20-25 de secunde, apoi se face inca o respiratie adanca, se apleaca capul, se apasa cu barbia in piept si se retine respiratia cat timp este posibil. Se repeta de 3-4 ori.
- Palpitatii cardiace: se beau unu-doua pahare de apa (in functie de greutatea corporala) si se pune o cantitate mica de sare pe limba. Palpitatiile se calmeaza, pulsul se regleaza si dispare senzatia de sufocare.
- Hipertensiune: se face un dus cu apa calda (nu fierbinte!) cu presiunea data la maximum, cu jeturi de apa subtiri, care dau impresia de intepaturi de ace. Dusul se face pe gat si pe umeri. Procedura favorizeaza refluxul venos si tensiunea scade. Cu aceeasi metoda se diminueaza si durerile provocate de spondiloza cervicala. Daca sub jetul de apa se tine si capul, putem sa rezolvam si problemele de migrena.
- Criza hipertensiva: se incalta ciorapi inmuiati in otet sau se pun picioarele pe un prosop inmuiat in otet si se sta astfel 8-10 minute.
Alta metoda: se bea cate o lingura de apa rece, la fiecare ora, de la ora 8 dimineata, pana la 8 seara.
* Amigdalita. Imediat dupa debutul afectiunii, pe spatele unui polonic metalic (sa nu fie din aluminiu) se traseaza cu un cutit o cruciulita, care se linge de 3 ori, si de fiecare data se inghite saliva. Durerile dispar in cateva ore. Daca boala a depasit faza de inceput, procedeul se repeta de mai multe ori, la intervale de 2-3 ore. Leacul e din batrani si are eficienta dovedita.
* Arsuri. Se ia amidon alimentar si se amesteca cu putina apa rece. Pasta obtinuta se aplica pe arsura. Se mentine pana se incalzeste locul. Se schimba de patru-cinci ori. Daca aveti in casa banane, aplicati cateva coji cu partea umeda peste arsura. In loc de amidon, puteti folosi puf de papura, care se aplica pe arsura, se panseaza strans si se lasa cateva zile pe locul afectat. Durerea dispare imediat, iar in trei-patru zile, se reface si pielea.
* Artrita reumatoida. Se prepara un unguent din sase linguri de pulbere obtinuta din: frunza de dafin, o lingura de ace de ienupar tocate si zece linguri cu varf de unt. Unguentul se foloseste pentru masaje in zona lombara sau la articulatiile afectate. Durerile dispar repede.
O alta metoda: luati un cartof spalat, dar necuratat. Inainte de culcare, se pune pe locul afectat si se bandajeaza bine ca sa nu cada. Daca va dor degetele de la mana, cartoful se tine in palma, si se imbraca deasupra o manusa stransa. Daca durerea se localizeaza in laba piciorului, cartoful se pune in soseta, la talpa, inainte de culcare. Acelasi cartof se foloseste de mai multe ori.
* Dureri de orice natura. Se acopera locul dureros cu staniol (scos de pe bomboanele de ciocolata) si se fixeaza cu leucoplast sau se panseaza. Se mentine minimum 8 ore, ziua sau noaptea.
* Dureri de cap. Se prepara 250 ml de ceai verde concentrat (o lingura de frunze la un pahar de apa), la care se mai adauga 1/3 lingurita de scortisoara si 1/4 lingurita de menta. Se infuzeaza 5 minute si se bea toata cantitatea de lichid.
* Dureri lombare, disconfort in zona spatelui. Exista un exercitiu simplu, care ajuta la rezolvarea problemei rapid si gratuit. Din pozitia "stand in picioare", se apleaca trunchiul in fata (fara indoirea genunchilor), in asa fel ca pieptul sa fie lipit de picioare (sa atingem genunchii cu pieptul, daca este posibil). Cu bratele cuprindem picioarele mai sus de genunchi si ajutam corpul sa se lipeasca mai strans de picioare. Se repeta de doua-trei ori.
- In trecut, pentru dureri lombare taranii foloseau fire de lana nevopsita, pe care le infasurau peste mijloc de trei-cinci ori, si le purtau asa mai multe zile. Se poate folosi si sarma de cupru.
* Dureri menstruale. Se mananca 4-5 frunze de varza-iepurelui. Durerile dispar in 8-15 minute. Se foloseste si extern, sub forma de plasture, dupa ce s-a indepartat pielita de pe una din suprafete. Leacul e valabil si pentru durerile de cap.
* Dureri de picioare. Iarba proaspata de rocoina (pasatul vrabiilor) se baga in sosete sau in pantofi si se umbla asa toata ziua, schimband iarba de trei-patru ori pe zi sau se leaga pe genunchi.
- Se confectioneaza o bratara din rondele taiate din dopul de pluta de la sampanie, care se leaga sub genunchi. Sau se infasoara piciorul cu sarma de cupru. Daca ard talpile, ele se ung cu o felie de lamaie si se usuca fara stergere.
* Entorse, lovituri. Pelinul este un antiinflamator si anestezic foarte bun, de aceea frunzele lui pisate se pun pe locul afectat, intr-un strat gros. Se schimba des sau se stropesc cu apa. Pelinul poate fi inlocuit cu un pumn de patrunjel tocat marunt si amestecat cu trei linguri de apa.
* Faze incipiente ale bolilor asociate cu imunitate scazuta. Se loveste sternul in zona timusului cu pumnul, pronuntand lung sunetul u-u-u-u. A doua miscare: cu o palma sau cu ambele lovim omoplatii, folosind acelasi sunet.
* Glas pierdut: bere neagra amestecata cu ou. Se incalzeste putina bere neagra pana devine foarte fierbinte. Se sparge un ou de tara sau 3 oua de prepelita si se bat bine in timp ce se adauga berea. Se bea compozitia cu inghitituri mici, tinand-o cat mai mult timp in gat. Daca se raceste, se mai incalzeste o data.
* Guturai. Se ia o capatana de usturoi, se inlatura cateii, si tulpinita ramasa se aprinde si se lasa sa arda 2-3 secunde. Se stinge apoi si se apropie de o nara, inhaland fumul rezultat. Se repeta aprinderea, stingerea si inhalarea fumului cu nara cealalta. Se mai poate inhala iod, sau ceapa tocata, acoperita cu o palnie.
* Herpes. Bubitele care apar pe buze se tamponeaza cu tinctura din muguri de plop negru, la un interval de 30 minute, de 4-5 ori. Sau se ung cu pasta de dinti sarata ("Pomorin", care se fabrica in Bulgaria).
* Lesin, sincopa (pierderea de cunostinta): Cand apare senzatia de lesin, trebuie sa va lasati pe vine sau sa va asezati pe un scaunel mic. Mainile impreunate se duc dupa cap si se apasa puternic pe ceafa, in timp ce corpul trebuie sa opuna rezistenta, prin contractarea muschilor. E mai bine daca apasa o alta persoana.
- Se apasa puternic (poate sa apara si un pic de sange, nu este o problema) cu un varf ascutit de creion, betisor etc., fiecare deget de la cele doua maini, in varf si sub unghie, dar si in gropita de sub nas si buza.
* Lovituri. Se piseaza ceapa cu zahar. Se unge zona lovita cu iod, apoi se aplica pasta de ceapa. A doua zi se aplica ulei de ricin sub forma de compresa (care trateaza inflamatiile, durerile, vanataile).
* Rani taiate adanc sau o bucatica de carne desprinsa. Dupa dezinfectia ranii (cu urina, alcool, apa oxigenata, apa de colonie etc.), se acopera locul cu pielita de la un ou crud, aplicata cu partea umeda peste rana, si se panseaza strans, pentru a se inchide taietura si a se opri hemoragia. Se tine pansamentul cateva zile, pana ce pielita de ou se usuca si se lipeste strans de piele. Pielita se lasa pe rana, pana se desfoliaza singura.
* Senzatie de vartej: se apleaca capul inainte, barbia se fixeaza in piept si se tine asa cateva minute.
14.06.2010, 13:04Maria Simona Ciupe
Foarte util!!!
Felicitari