Leacuri cu usturoi
Usturoiul se foloseste in alimentatie si in tratamente de peste 5000 de ani. Alaturi de ceapa, este si azi pe masa taranilor, ca "insotitor" nelipsit in mancaruri, carora le da un gust deosebit, ca remedii terapeutice (cele mai raspandite sunt tinctura, sucul, siropul si maceratul de usturoi), cu rezultate deosebite in intarirea imunitatii, pentru tratarea bolilor aparatului respirator si prevenirea aterosclerozei. Nu numai ca previne tromboza, dar ajuta si la dizolvarea cheagurilor de sange. Sucul proaspat distruge virusul gripei, regleaza functionarea inimii, previne infarctul miocardului si favorizeaza regenerarea tesuturilor. Usturoiul trebuie consumat crud, multe componente terapeutice ale sale disparand in timpul fierberii. ...
Citeste tot articolul
Alte articole din sectiunea "Medicina populara"
Afisare: 201 - 203 din 203 articole
-
Remedii contra unor afectiuni agravate de temperaturile verii
Numarul 873 -
Retete stravechi, incercate, deci sigure
Numarul 872 -
Durerile de cap
Numarul 855