Cartea beneficiaza de o prefata semnata de arhim. Arsenie Papacioc. Citam din cuvantul plin de har al acestuia:
"Pentru stramosii nostri a fost suficienta prezenta Sfantului Andrei. El nu a venit "sa spuna", pentru ca nu traim cu inventari in credinta. Deja credinta era. Hristos venise. Apostolul Andrei nu a venit sa ne spuna noutati, ci ceea ce a spus Mantuitorul: "Eu sunt Cel ce Sunt: Calea, Adevarul si Viata!". Nimic altceva. Eu sunt multumit cu cat ne-a lasat Sfantul Andrei. De ce ne-am mai teme de moarte, daca ne-am pregatit de Inviere? Nu a zice, ci a misca inseamna a ajunge. Sa ne controlam, asadar, inlauntrul nostru, ca sa putem pune aceasta grozava intrebare: "Doamne, Tu cine esti?". Si-ti va raspunde imediat: "Daca te cunosti pe tine, ai sa ma cunosti si pe Mine, caci Eu te-am facut. Deci, poti sa spui cine sunt!". Eu sunt multumit cu cat ne-a lasat Sfantul Apostol Andrei. Semnez aceste cuvinte pentru ca sunt niste fire nevazute, n-au nume, dar exista ca relatie intre marile adevaruri ale inimilor noastre. Dumnezeu nu are nevoie de cuvintele noastre. Are nevoie de inima noastra. Hai sa I-o dam cum om putea!"
Textul de pe coperta a patra este semnat de catre eseistul Razvan Codrescu:
"Fara a fi teolog, publicistul Dumitru Manolache a cercetat cu dragoste si migala marturiile sau argumentele scripturistice, patristice, istorice, arheologice, lingvistice, mitologice si folclorice referitoare la Sfantul Andrei, Cel dintai chemat, la misiunea lui evanghelizatoare la Gurile Dunarii, unde stramosii romanilor, vechii daci (al caror nume etnic se talmaceste "lupii"), au primit crestinismul de timpuriu, in mod pasnic si organic, pregatiti tainic pentru aceasta de henoteismul spiritualist al religiei lui Zalmoxis.
"Andrei, Apostolul lupilor" este cea mai completa sinteza de pana astazi a traditiei globale privitoare la Sf. Andrei si la originile apostolice ale crestinismului romanesc, oferind reflectiei teologice un vast material factologic, in parte inedit, intr-o vreme in care constiinta romaneasca are nevoie mai mult decat oricand de o recuperatio a propriilor temeiuri istorice si religioase."
Lansarea cartii va avea loc miercuri, 26 noiembrie, ora 14, la libraria "Mihail Sadoveanu" din Bucuresti, in prezenta autorului. Vor lua cuvantul: eseistul Razvan Codrescu, jurnalistul Alecu Racoviceanu si preot Constantin Stoica, purtator de cuvant al Patriarhiei Romane.
Dumitru Manolache, "Andrei, Apostolul lupilor", colectia "Biblioteca Dacica" nr. 6, 13,5x20,5 cm, 496 pagini, 39 lei. Cartea poate fi comandata la Editura "Dacica", str. Tudor Arghezi nr. 21, sector 2, Bucuresti, tel./fax: 021/312.13.42; 0749/11.47.11 sau online la www.dacica.ro.