Sfaturi de ieri, bune si azi...
•Toate alimentele trebuie bine mestecate. Chiar si fructele ori legumele. Pentru ca sucul gastric sa poata lua din ele mineralele si vitaminele, ele trebuie bine zdrobite cu dintii. In cazurile de proasta mestecare, 90% din aceste substante se pierd.
•Odihna la pat este cel mai bun medicament al multor boli, si in primul rand al celor provocate de oboseala, surmenaj, mici defecte ale inimii sau probleme nervoase. Sentimentul de liniste pe care-l da patul nu poate fi inlocuit de nici un medicament.
•Laptele nu ingrasa. Cei ce vor sa slabeasca il pot consuma linistiti. Cel mai bun lapte contine 87% apa, 4% proteine, 4% grasime si 4% zahar.
•O lingurita de argint intr-un pahar cu apa constituie cea mai rapida si eficienta metoda de a bea apa proaspata, fara bacterii. Miracol? Nici vorba! Argintul este un puternic dezinfectant.
•Greutatea unui copil nou-nascut variaza in functie de anotimp. Copiii nascuti in ianuarie sau februarie sunt mai usori decat cei nascuti vara.
•Atentie la purgative! Intrebuintarea lor prelungita leneveste intestinele, astfel ca bolnavii de constipatie trebuie sa recurga la mijloace din ce in ce mai puternice. Solutia ideala: tarate, fructe, legume, miere, lapte batut, kefir si iaurt.
Cateva remedii populare
•Cartofii rasi, aplicati pe hemoroizi, calmeaza durerea si ajuta resorbtia umflaturii.
•Cataplasma cu cartofi fierti pastreaza caldura mai multa vreme si nu este prea umeda. Efectul ei asupra incheieturilor dureroase este foarte folositor.
•Contra nevralgiilor: se fierb foi de varza in lapte pana cand fiertura se ingroasa. Daca se intinde pe regiunile dureroase, nevralgia dispare.