Medicamente la indemana oricui
Otetul de mere
In afara de intrebuintarile lui culinare, otetul are si intrebuintari practice, legate de diferite imprejurari ale vietii de toate zilele. Iata cateva dintre ele:
•Revenirea din lesin si din sincope usoare: dintotdeauna, femeile slabe din fire au fost victimele lesinurilor. Fie din cauza caldurii exagerate, a oboselii, emotiei, a unei vesti proaste, femeia isi pierde cunostinta, lesina. In cazul acesta, otetul este cel mai bun agent terapeut. In cazul cand se iveste un lesin in casa, se recomanda urmatoarele: mai intai se intinde pacienta pe un pat, cu capul la un nivel mai coborat. Se deschid larg ferestrele incaperii ca sa intre aer proaspat si i se pune la nas un pahar cu otet. In caz de sincopa (pierderea cunostintei cu un substrat mai grav), cand pulsul incetineste sau chiar inceteaza, trebuie chemat de urgenta un medic. Pana la venirea lui, cineva (o singura persoana) trebuie sa-i tina vasul cu otet la nas.
•Transpiratia urat mirositoare: persoanele care emana mirosuri dezagreabile nu sunt totdeauna certate cu igiena. De cele mai multe ori avem de-a face cu oameni curati, dar care nu pot scapa de aceasta hiba penibila. Picioarele si subsuorile continua sa miroasa urat, cu toate baile repetate si schimbarea deasa a ciorapilor si vesmintelor. Salvarea exista, totusi: frictionati-va zilnic picioarele sau subsuorile cu otet de mere sau otet de vin diluat.
• Mirosul urat al urinei: in cazul bolnavilor sau al persoanelor varstnice care coboara anevoie din pat, oalele de noapte sau plosca, pe care le folosesc, prind repede un miros extrem de neplacut de urina. Solutia este spalarea si apoi clatirea lor cu otet. Lasati-le un vas mic cu otet si pe noptiera. Mirosul nesuferit de amoniac va disparea.
•Otetul si degeraturile: degeraturile se produc de obicei la maini, calcaie, urechi si nas. Daca degeraturile nu sunt avansate, daca nu prezinta crapaturi ale pielii sau plagi, atunci se vindeca usor, spaland regiunile afectate cu otet obisnuit de bucatarie.