Intepati o portocala cu cuisoare aromate pana ce o acoperiti integral, lasand intre ele doua benzi libere, de jur imprejur. Legati peste ele un siret si atarnati portocala unde doriti sau puneti-o pe o mobila. Va degaja un miros placut, dulce si piperat, totodata, care se va raspandi in camera.
Daca aveti in casa un semineu sau o soba care se incalzeste cu lemne, aruncati din cand in cand in foc coji de lamaie si portocale.
Ungeti toate becurile din casa cu un tampon imbibat in parfum.
Iarna, puneti o picatura de ulei aromat in vasul cu apa de pe radiator.
Cum se conserva alimentele
Untul ranced nu trebuie neaparat aruncat. Scoateti-i mirosul punand in el un morcov curatat. Lasati-l astfel 3-4 ore la rece.
Pentru a conserva untul in absenta frigiderului, infasurati-l intr-o carpa inmuiata in otet si stoarsa.
Pentru a evita fanarea fructelor, plasati in apropierea lor un dop de pluta. El absoarbe umezeala si intarzie putrefactia.
Pentru a grabi coacerea unor fructe ce mai sunt inca verzi, bagati-le intr-o punga de plastic perforat, ca sa circule aerul.
Alte sfaturi
Carnea de porc dobandeste gust de vanat daca o puneti la marinat in urmatorul amestec: ceapa taiata, catei de usturoi intregi, foi de dafin, cuisoare, salvie, boabe de ienupar.
Fasolea boabe devine mult mai digesta daca o fierbeti in modul urmator: puneti-o in apa care clocoteste, lasati-o sa fiarba 30 de secunde, apoi aruncati apa. Pastrati boabele intr-o strecuratoare. Umpleti din nou oala cu apa, puneti-o la fiert si adaugati in ea 2 linguri de untdelemn. Cand clocoteste, puneti in ea fasolea si lasati-o sa fiarba o jumatate de ora.