Serviti la masa apa cu cateva cuburi de gheata (intr-o cana). Reduce automat consumul de vin si de bere.
Evitati combinatia dulce-sarat, pentru ca produce pofta de mancare.
Beti in fiecare dimineata, pe stomacul gol, un pahar de apa cu o lingurita de otet de mere. Este diuretic, dezintoxicant si intensifica arderea grasimilor.
Inainte de a servi supele sau sosurile preparate de dvs., inlaturati stratul de grasime.
Mestecati bine mancarea. Cei care o inghit repede inghit si mult aer si se simt balonati.
Dupa o masa copioasa, consumati in loc de digestiv (alcool), o ceasca de ceai de menta. Economisiti cel putin 60 kcalorii.
Renuntati la lichioruri dulci si la bauturi aperitive. Nu consumati decat vin alb sau rosu. Iar in privinta sampaniei, trebuie evitata cea dulce, care contine mai mult zahar.
O ceasca de zeama de supa sau o portie de salata de legume potolesc foamea. Veti manca mai putin din felul principal.