Bucatariseli...
Andive da, amare nu
Pentru a reduce din amareala andivelor, iata cateva solutii:
• Albiti-le intr-un amestec egal de apa si lapte.
• Adaugati o bucata de paine uscata in apa de fierbere.
• Caliti-le in unt, adaugati un strop de suc de lamaie si o lingurita de miere.
•Maslinele dobandesc o aroma deosebita daca sunt tinute intr-un vas de pamant sau de sticla, in apa sarata (daca sunt desarate), in care se adauga cateva rondele de lamaie si foi de dafin.
•Ouale isi mentin prospetimea, daca inainte de a le conserva, le inmuiati cateva secunde in apa clocotita.
•Usturoiul si ceapa se pastreaza fara sa incolteasca daca li se ard mustatile pe jar sau pe flacara de la aragaz.
•Salamul inceput se pastreaza mai bine daca pe taietura se pune o rondea de hartie umeda, unsa cu unt.
•Cartofii intarzie sa incolteasca daca presarati peste ei flori uscate de soc.
•Cascavalul ras rezista mai mult daca e pus intr-un borcan ermetic, impreuna cu doua bucati de zahar.
•Ouale tari se curata usor de coaja daca in apa de fierbere puneti un pumn de sare, iar apoi le clatiti in apa rece.
•Ouale crapate nu se mai risipesc in apa la fiert, daca inainte de a le pune in vas, le ungeti crapatura cu lamaie.
•Salamul de vara si de Sibiu se curata mai usor de coaja, daca inainte de folosire cu o ora, e invelit intr-o carpa umeda.