Strabunica Stie Tot
•Petele de grasime patrunse in lemn se presara cu nisip. Se lasa 12 ore. Se spala cu apa fierbinte si, daca e cazul, procedeul se repeta.
•Sucul de lamaie se limpezeste de toate impuritatile daca e incalzit la 60 de grade.
•Scartaitul usilor dispare daca li se freaca tatanile cu varful unui creion.
•Celofanul de pe borcanele de conserve garanteaza ca dulceata sau zacusca se afla in stare buna, atunci cand se adanceste spre interior.
•Buretii naturali se curata prin fierbere in apa, apoi prin fierbere in otet. Durabilitatea lor se dubleaza.
•Untul ranced isi redobandeste prospetimea si gustul initial daca se topeste, se spumuieste si, cat e inca fierbinte, se baga in el o coaja de paine neagra prajita (timp de 15 minute).
•Gainile si cocosii nu mai pot zbura peste gard daca li se taie primele trei pene din aripi.
•Covoarele se curata bine daca dupa ce le-am maturat, le frecam fie cu miez de paine neagra veche de 2-3 zile, fie cu tarate de grau, presarate pe un burete uscat.
•Albinele care inteapa pot fi lesne inlaturate daca in apropiere de stupi se pune o sperietoare de paie cu palarie de fetru. Dupa cateva zile, palaria va fi plina de ace.
•Gainile pot fi aparate de vulpi daca li se leaga la gat un clopotel. Vulpile ataca doar noaptea, cand ele dorm. Clinchetul e semn de pericol.