Pe scurt, despre vitamine...
(La ce folosesc, unde se gasesc?)
Pentru piele, unghii si ochi
Vitamina A: in ficatul de pasare, peste, caise si morcovi. Pentru par
Vitaminele B1, B2, Pp: in drojdia de bere si cereale integrale. Impotriva oboselii
Vitamina C: patrunjel, citrice, cartofi noi, kiwi. Pentru a pastra cat mai bine vitamina C, fructele si legumele trebuie spalate intregi, sub jet de apa. Evitati fierberea in mai multe ape si consumati-le imediat dupa preparare. Vitamina C se volatilizeaza foarte usor. Ea nu rezista in sucurile tinute in frigider. Pentru fixarea oligoelementelor si a mineralelor in organism
Vitamina D: in unt, ficat, galbenus de ou. Contra imbatranirii
Vitamina E: in germenii cerealelor si in uleiurile presate la rece.
Cum asortam bauturile...
Fructe de mare: vin alb sec.
Peste la gratar: vin alb sec.
Carne rosie: vin rosu sec.
Vanat cu pene: vin rosu.
Vanat cu blana: vin rosu sec.
Ficat de gasca: vin alb parfumat sau sampanie.
Salate: apa.
Prajituri: sampanie.
Inghetata: apa.
Branzeturi: vin rose sau vin rosu usor.