- Fulgii din perne nu mai ies prin imbracaminte daca inainte de umplere aceasta este inmuiata in clabuc de sapun. Se usuca si se calca fara a fi limpezita, pentru ca panza sa devina impermeabila.
- Parfumul de trandafiri poate fi preparat si acasa. Puneti un pumn de petale proaspete intr-o sticla, inchideti-o cu un dop si asezati-o la soare. Petalele vor fermenta si vor lasa un lichid uleios, care nu este altceva decat esenta de trandafir. Putin alcool de 90ยก turnat deasupra si parfumul e gata.
- Pepenii rosii si galbeni pot fi raciti si fara frigider. Infasurati-i intr-o carpa inmuiata in apa rece si bine sarata si lasati-i intr-un loc bine aerisit. Apa sarata raceste repede si orice desert.
- Borcanele cu compot sau cu alte conserve se fierb foarte bine invelite in jumatati de ciorapi de matase uzati (partea de deasupra calcaiului).
- Laptele fiert nu trebuie pastrat la lumina, caci vitamina B continuta in el se distruge.
- Butoiul nou, destinat tuicii sau vinului, trebuie in prealabil umplut cu apa rece, otet si acid sulfuric (20 g la 100 l) ca sa iasa taninul din lemn. Apoi se clateste bine cu apa fierbinte si rece.
- Perele coapte, inainte sa fie culese din pom, trebuie incercate. Rasuciti-le usor, cat sunt inca pe creanga. Daca codita se desprinde, e vremea sa duceti fructele in camari.
- Perele se conserva in camari bine aerisite asezate pe rafturi, fara sa se atinga intre ele, si invelite in ziare.
- Plantele de apartament devin mai viguroase daca o data pe saptamana le puneti la radacina un jet de vin rosu (vinul alb le usuca).Isabell Tarata - B-dul Roman Musat, bl. 3, ap. 21, Roman, jud. Neamt