- Avocado (legume verzi, asemanatoare la forma cu para, prezente din abundenta pe pietele romanesti) trebuie cumparate cu 7 zile inainte de preparare. Alegeti legumele care au culoare uniforma si sunt mai moi in jurul coditei. Cand leguma e coapta, pulpa poate fi apasata cu degetul.
- Busuiocul verde se pastreaza intr-un pahar cu apa, in frigider (tine trei zile). Daca rupeti frunzele, conservati-le intr-o punga de plastic.
- Busuiocul uscat are o aroma mai puternica decat cel verde. Se pastreaza la loc umed si intunecos (in pungi de hartie mata).
- Fasolea uscata - 2 cani si jumatate de boabe de fasole uscata dau dupa fierbere circa 6 cani.
- Mazarea uscata nu trebuie inmuiata inainte de preparare in apa (precum fasolea), dar inmuierea scurteaza timpul de fierbere.
- Mazarea uscata nu trebuie lasata in apa mai mult de o noapte, fiindca incepe sa fermenteze. Boabele care se ridica deasupra apei se arunca.
- Alunele pot fi folosite si la felurile picante. Pisati-le, amestecati-le cu unt topit, apoi turnati sosul peste peste, salata verde, ciuperci sau supe de zarzavat.
- Alunele macinate pot substitui fara nici o problema migdalele macinate, in prajituri.
- Uleiul de alune e rar si scump, dar la ocazii festive, folosit in sosurile pentru salate, transforma bucatele intr-un regal.
- Drojdia de bere isi pierde puterea, pe masura ce se invecheste. Ea poate fi pastrata maximum doua saptamani in frigider si maximum doua luni in congelator.
- Drojdia uscata rezista mai mult, daca e pastrata la loc racoros si uscat.