- Mustarul se pastreaza proaspat mult timp, daca dupa fiecare folosire, inainte de a inchide capacul borcanului, puneti deasupra o felie subtire de lamaie.
- Mustarul "obosit" intinereste, daca il amestecati cu o jumatate de lingurita de otet si un praf de zahar.
- Alunele, nucile sau migdalele care urmeaza sa fie maruntite in mixer trebuie amestecate cu putin zahar (daca le folositi la prajituri) sau cu putina sare (daca le folositi la pateuri). Motivul? Paletele aparatului nu se vor imbacsi repede.
- Miezul de nuca isi poate regasi fragezimea initiala, pe care o are atunci cand nucile sunt culese din pom, daca il inmuiati o ora in apa sarata. Curatati-l apoi de pielita si lasati-l sa se inmoaie putin in lapte fierbinte.
- Miezul nucilor nu se mai sfarma atunci cand le spargeti coaja, daca le bagati peste noapte in apa cu zahar.
- Omleta devine pufoasa si moale, daca in compozitie se pune putina apa, si nu lapte, asa cum se procedeaza de obicei. Laptele intareste omleta.
- Ochiurile va vor iesi totdeauna perfecte, daca veti folosi "trucul sefului": inainte de a la pune in grasimea incinsa, despartiti albusurile de galbenusuri si puneti mai intai in tigaie pe cele dintai, lasandu-le sa se coaguleze. Abia cand albusul e prins, puneti in mijlocul lui galbenusul, lasandu-l pe foc cateva minute.
- Ochiurile se condimenteaza la "casele mari" in felul urmator: albusurile se presara cu sare si galbenusurile cu piper. Sarea lasa dare urate pe galbenus.
- Un ou spart si lipit de vasul in care se afla se desprinde usor, daca acesta se inmoaie in apa fierbinte.
- Ouale se pastreaza mai multa vreme, daca sunt invelite in jurnal. Retineti metoda, in cazul cand ramaneti vreodata in pana de frigider.