Usturoiul folosit la fripturi nu trebuie infipt in carne vertical, ci orizontal. Se coace mai repede si devine digest.
Cateii de usturoi pusi in tava langa fripturi sunt mult mai gustosi, daca nu-i curatati de coaja in care sunt inveliti.
Mirosul de usturoi de pe maini iese imediat, daca frecati cu degetele lama unui cutit inoxidabil, sub un jet de apa rece.
Untul cu gust rancezit se freaca sub jet de apa rece, impreuna cu cateva fire de patrunjel.
Cafeaua reincalzita nu trebuie niciodata lasata sa dea in clocot, fiindca isi pierde aroma.
Cafeaua isi accentueaza aroma, daca atunci cand o puneti in ibric, puneti in apa si doua graunte de sare grunjoasa.
Calamarul devine mai fraged, daca inainte de a-l gati, il tineti zece minute - fie in apa gazoasa, fie in Coca-Cola. (Dupa care, bineinteles, il clatiti.)
Sticlele de sampanie nu trebuie puse niciodata in congelator. Uitate acolo, exista riscul de-a exploda.
Ciocolata acoperita de o pelicula alburie e veche. Renuntati s-o mancati, altfel va veti expune la o groaznica indigestie.
Ciocolata fierbinte se prepara in mod ideal, din doua lingurite cu varf de tableta rasa la o ceasca de lapte. Puneti laptele sa fiarba si adaugati ciocolata. Cand e topita, amestecati-o bine si lasati-o sa stea un sfert de ora inainte de-a o reincalzi. Inainte de-a o servi, amestecati bine ca sa devina spumanta. Serviti-o foarte fierbinte, altfel devine gretoasa si isi pierde aroma.
Conopida devine cu mult mai digesta, daca inainte de-a o gati, o tineti o noapte intreaga in apa rece.