- Pantofii si gentile de lac nu se mai crapa, daca la intervale regulate le ungeti cu glicerina.
- Grisul cu lapte va avea un gust deosebit, daca alaturi de gris fierbeti si o lingura de praf de budinca de vanilie.
- Merele care nu mai au gust le puteti inviora, fierbandu-le cateva minute in vin.
- Sticlele cu gat foarte ingust se curata cu usurinta, daca introduceti in ele o lingura de boabe de orez, putina apa si le agitati puternic.
- Budinca devine mai gustoasa, daca adaugati putin unt, la cateva minute dupa ce o luati de pe foc.
- Patrunjelul se pastreaza proaspat si aromat mai mult timp, daca il tocati, il sarati si il tineti la frigider intr-un borcan bine inchis.
- Uleiul de masline se pastreaza mai mult timp proaspat si nu devine ranced, daca punem pe fundul sticlei un cub de zahar.
- Pesmetul care se foloseste la prepararea dulciurilor (prin care se tavalesc papanasii, de exemplu) poate fi inlocuit cu biscuiti pisati, fiind mult mai gustos.
- Petele de cerneala se scot cu usurinta, daca materialul patat se tine in lapte timp de o noapte, dupa care se spala obisnuit.
- Obiectele din crom care isi pierd stralucirea se pot improspata prin frecarea cu o bucata de folie de aluminiu (cu partea mai mata).Diana - Orastie
La ce se poate folosi otetul:
- Capsunile isi sporesc aroma daca, dupa spalare, se adauga o lingurita de otet si se amesteca cu delicatete.
- Lana isi pastreaza moliciunea, daca in apa de clatit se pune o lingura de otet.
- Interiorul frigiderului se curata perfect cu otet. Se spala cu apa cu otet, se lasa sa se usuce deschis, fara a mai fi sters cu carpa.
- Aluminiul isi recapata stralucirea, daca e frecat cu un burete inmuiat in otet.
- Mancarea arsa de pe fundul cratitelor iese usor, daca se fierb in ele, la flacara mica, doua degete de otet.Taran Florica - Timisoara