- Ciorapii din nylon, inainte de a fi purtati, trebuie inmuiati in apa fierbinte si-apoi uscati. Vor deveni mai elastici si firele se vor rupe mai greu.
- Cartile de joc se curata cu un tampon imbibat (si foarte bine stors) in acid boric.
- Gandacii de bucatarie dispar, daca prin locurile unde traiesc se pun mici cocoloase formate dintr-un cartof fiert amestecat cu un ou crud si 2 lingurite de acid boric.(Dediu Roxana - str. Aurora nr. 11, et. 3, ap. 12, Focsani, jud. Vrancea)
- Carnea se incearca cu degetul. Daca locul unde am apasat revine la loc, inseamna ca este proaspata.
- Carnea proaspata ramane aproape uscata in locul unde este taiata.
- Maioneza taiata se "vindeca" cu otet fierbinte. Puneti-l sa se infierbante intr-o ulcica, varsati peste el o parte din sos, amestecati bine, apoi turnati restul de maioneza, amestecand fara intrerupere.
- Maioneza fara ou are un gust excelent si se obtine amestecand doua linguri de praf de lapte nedulce cu o lingurita de mustar. Amestecati pana ce compozitia devine omogena, apoi turnati ulei putin cate putin.
- Laptele nu mai da in foc, daca in oala unde il fierbeti puneti pe fund o pietricica spalata.(Dragnea Margareta - str. Danubiu nr. 21, bl. 31A, et. 2, ap. 11, sector 3, Bucuresti)
- Un incendiu limitat, provocat de petrol, poate fi stins cu lapte. El formeaza cu gazul o emulsie care dilueaza elementul inflamabil.
- Cura sustinuta de lapte acru, iaurt sau chefir scade pofta de carne si de bauturi alcoolice.
- Mustele fug, daca in casa se pune din loc in loc un amestec obtinut dintr-o lingurita de praf de piper, fiert in doua linguri de apa, la care dupa racire se adauga cateva picaturi de lapte si o lingurita de zahar.
- Frunzele de dafin ingerate in cantitate mare au un efect narcotic. In schimb, nucsoara si cuisoarele folosite in exces sunt iritante ale sistemului nervos central.(Cohal Ecaterina - loc. Pomarla, jud. Botosani, cod 6856)