- Cojile de pere si portocale se pot folosi pentru prepararea unui ceai digestiv. Se consuma dupa mesele principale.
- Frunzele (prinse, uneori) de lamaile si de portocalele pe care le cumparati nu trebuie aruncate. Adaugate la orice ceai, ii dau o aroma placuta.
- Painea ramane mai multa vreme proaspata, daca se pune intr-un vas smaltuit, cu fundul acoperit de un strat de sare (impiedica mucegairea).
- Mancarea arsa pe fundul oalelor se curata usor, daca se stoarce deasupra o lamaie. Dupa cateva ore, negreala prinsa pe fund se curata foarte usor.
- Branza nu se mai usuca, daca alaturi de ea se pune o bucatica de zahar si se acopera cu o alta farfurie adanca.
- Petele de mancare scurse in cuptor se curata usor, daca se pune deasupra sare, cat timp plita si peretii sunt inca fierbinti. Cand se racesc, murdaria se scoate cu un burete.
- Vasele in care a fiert lapte si cele in care s-a framantat aluat se lasa mai intai la inmuiat cu apa rece, apoi se spala cu apa fierbinte.
- Nucile uscate (curatite) pot fi transformate in nuci proaspete, daca se baga intr-un borcan si se acopera cu apa in care s-a dizolvat o lingura de sare. Dupa 5 zile, se pot consuma.
- Drojdia dizolvata in apa cu care se uda florile le va inviora.
- Cartofii cu coaja nu se mai sfarama la fiert, daca, inainte de a-i pune in apa, se ung cu ulei in care s-a dizolvat un varf de cutit de sare.
- Cascavalul se pastreaza mai multa vreme la frigider, daca este invelit intr-o panza curata, inmuiata in vin alb.
- Fasolea uscata nu mai face insecte, daca e tinuta intr-un borcan cu un catel de usturoi.
- Fasolea verde nu-si pierde culoarea la fiert, daca se acopera vasul cu un capac.(Dediu Roxana - str. Aurora nr. 11, bl. 11, et. 3, ap. 12, Focsani, jud. Vrancea)