Maioneza nu se mai taie daca inainte de a pune uleiul, albusul se amesteca bine cu galbenusul, vreme de un minut. (Nu puneti niciodata mai mult de 170 ml ulei pentru un ou.)
De pe fetele de masa scrobite, petele se indeparteaza la spalare mult mai usor.
Lemnul care isi pierde luciul se freaca bine cu un amestec in parti egale de untdelemn cu vin rosu.
Petele de lumanari de pe mobile trebuie mai intai topite cu foehnul, apoi stergeti locul cu o carpa si ungeti cu putina apa amestecata cu otet.
Varza acra nu se tine niciodata in vase de plastic sau punga de nylon, fiindca se formeaza substante toxice care altereaza gustul si distrug vitaminele.
Zgarieturile mici de pe suprafetele de sticla se scot frecandu-le cu putina pasta de dinti.
Pantofii de lac se ung - pentru a nu crapa - cu ulei de masline, apoi se lustruiesc.
O bucata de cartof crud pus in cutia de paine impiedica mucegairea acesteia.
Lentilele ochelarilor nu se mai aburesc daca se ung cu glicerina si se sterg apoi cu o bucata de piele de caprioara.
Petele albe formate pe incaltamintea de piele, in timpul iernii, se curata cu lapte.
Talpa ruginita a fierului de calcat se curata cu un amestec de sare si unt. Dupa o ora, se sterge cu hartie moale.
Mariana Bota - comuna Tileasd, jud. Bihor