•Painea veche se-mprospateaza daca se tine pe baie de aburi (pusa intr-un vas peste apa care fierbe).
•Mirosul de lapte ars dispare daca peste locul unde se afla pe plita turnam otet.
•Pestele isi pierde mirosul de mal daca in apa in care fierbe se pun cativa carbuni arsi.
•Merele se pastreaza iarna vreme indelungata daca fiecare din ele se infasoara in hartie.
•Pasarea tanara (gaina sau cocos) se recunoaste dupa pielea lucioasa de pe picioare si dupa genunchii nodurosi.
•Pasarea taiata, care are sub tartita o gaura mare, e o gaina batrana care a ouat mult.
•Pasarea sanatoasa are carnea alba. Carnea rosie e semn de boala. Feriti-va sa o cumparati.
(Balas Elena - Doina - str. T. Vladimirescu (I.G. Bratianu),
•Varza acra nu trebuie niciodata spalata, pentru ca isi pierde vitaminele.
•Faina sau amidonul alimentar trebuie amestecate cu putina apa inainte de a fi puse in mancaruri, altfel fac cocoloase.
•Sosurile albe se pregatesc totdeauna cu unt; sosurile de culoare inchisa se pregatesc cu orice fel de grasime.
•Untul taranesc dobandeste o savoare deosebita daca e tinut la frigider, invelit intr-o frunza de sfecla rosie.
•Verdeturile aromate este mai bine sa le taiem cu foarfeca decat sa le tocam cu cutitul.
(Anca Andreea Georgescu - str. Soseaua Vergului nr. 33,
bl. K2, sc. A, et. 8, ap. 33, sector 2, Bucuresti)