Despre legume...
•Vinetele pe care trebuie sa le alegeti pentru salata, sa fie lunguiete si negre, mai degraba decat rosietice si bombate.
•Ca sa nu se innegreasca, vinetele trebuie curatate de coaja numai cu cutite de lemn sau cu lama inoxidabila.
•Vinetele prajite sau fripte, trebuie in prealabil taiate in rondele, presarate cu sare si lasate pe o hartie absorbanta, vreme de doua ore.
•Vinetele fac casa buna cu margaretele. Daca le cultivati in gradina, plantati un strat de vinete si unul de flori.
•Frunzele de conopida fierte si transformate in terci vindeca abcesele si hemoroizii (aplicate sub forma de cataplasme).
•Vinetele ajunse la deplina maturitate nu trebuie sa lipseasca din alimentatia diabeticilor. Faceti cure dietetice pe toata durata sezonului estival.
•Vinetele date printr-un albus de ou absorb mai putina grasime la preparare si sunt mai digeste.
•Broccoli - leguma cu reputatie anticancerigena - nu trebuie fiarta mai mult de 10-15 minute.
•Preferati-le pe cele de culoare verde, intensa, fara urme de pete galbui. Frunzulitele prinse de tulpinite nu trebuie sa fie vestede.
•Inainte de preparare, broccoli se desface in buchetele, asemenea conopidei, si se tine cateva minute in apa cu otet. Clatiti-le apoi sub jet de apa rece.
•Morcovii trebuie semanati in gradina impreuna cu zat de cafea sau cu seminte de ridichi. Ii veti feri perfect de insectele daunatoare.
•Morcovii fac casa buna in salate, cu alunele sau nucile date pe razatoare. E o idee excelenta de aperitiv pentru musafiri.
•O felie de morcov (taiat pe lung), asezata in tabachera asigura pastrarea umiditatii tutunului.