•Apa in care a fiert orezul reprezinta un apret excelent. Strecurati-o, lasati-o sa se raceasca si conservati-o intr-o sticla, la frigider.
•Amidonul pulbere, folosit la scrobitul rufelor, le va imprima acestora o stralucire deosebita, daca inainte de dizolvarea in apa, se amesteca cu o lingurita de sare fina.
•O cana de amidon adaugat in apa de baie, va va face pielea moale si satinata.
•Pielea arsa de soare se "stinge" si nu mai doare, daca e unsa cu amidon (o lingura) amestecat cu putina apa.
•Ierburile si plantele aromate care urmeaza a fi conservate in sezonul estival trebuie taiate cu foarfeca, dimineata, pe soare. Uscarea lor se face pe foi de hartie asezate la loc ferit de umezeala si vant. Cand sunt gata, se conserva intregi sau pulberizate, in borcane cu capac.
•Pulberea de plante aromate se obtine din ierburile bine uscate si macinate cu rasnita de cafea. Puneti-le la indemana intr-un borcanel de ceramica sau de sticla, pentru a va parfuma gratarele sau mancarurile gatite.
•Petele de sange se scot cu o pastila de aspirina, pisata si dizolvata intr-o lingurita de apa rece. Tamponati pata cu o bucatica de panza curata.
•Farfuriile pline se pun la masa prin partea stanga a comesenilor si, cand sunt goale, se ridica prin partea dreapta.
•Farfuriile crapate se repara daca sunt fierte in lapte vreme de un ceas. Lasati laptele sa se raceasca, apoi scoateti farfuria afara. Rezultatul: crapatura a disparut.
•Ouale nu trebuie asezate alaturi de anghinare. Galbenusul lor se lichefiaza.
•Frunzele crude de anghinare, fierte cinci minute in apa, dau un decoct cu efecte excelente in bolile de ficat, in combaterea colesterolului si scaderea ureei din sange. Daca nu suportati amareala, adaugati o lingurita de miere.