Hepatitele virale -
vindecate cu ajutorul insectelor!Interviu cu d-l biolog Mircea Ciuhrii, Doctor docent, membru activ al Academiei de Stiinte din New York Frecventa cu care hepatitele virale ataca in ultima perioada a devenit ingrijoratoare. La fel de ingrijoratoare sunt si scrisorile cititorilor nostri, care cauta cu disperare metode viabile de tratament pentru aceste boli. Pentru cei care se confrunta cu astfel de probleme, azi venim cu vesti bune: d-l Mircea Ciuhrii, biologul care a descoperit in insecte substante capabile sa vindece fel de fel de boli, a izolat unele proteine care distrug virusurile hepatice.
- D-le Mircea Ciuhrii, cum de v-a venit ideea sa cautati remediul hepatitelor virale in insecte?
- In primul rand, am observat o mare incidenta de infectii virale hepatice in randul pacientilor cabinetului nostru. Netratate corespunzator, aceste infectii hepatice se cronicizeaza, dand nastere la complicatii grave, uneori fatale. Cu toate tratamentele moderne care se aplica in prezent, aceste virusuri nu pot fi inca eradicate. Interferonul are rezultate pozitive in tratament, insa administrarea lui este restrictiva si, uneori, chiar periculoasa. Celelalte medicamente (gen Liv-52 sau Silimarina) au rol protector general asupra ficatului, insa nu pot elimina virusurile patrunse deja in celulele hepatice. Vaccinurile se folosesc pentru prevenirea infectiilor virale, deci un tratament cu adevarat eficient impotriva acestor virusuri inca nu exista.
Eu am inceput studierea virusurilor hepatice amintindu-mi de un tratament pe care il aplica o batrana din Moara de Piatra, satul basarabean unde m-am nascut. Ea trata de galbinare dand bolnavilor sa inghita cate 40 de paduchi pe zi, in doua reprize. De regula, paduchii se puneau in umplutura catorva bomboane, care se inghiteau cu totul. Reteta asta s-a folosit multa vreme la sate - pana prin anii "75. Pe-atunci, paduchii aveau mare cautare pentru ca nu existau medicamente pentru hepatita. Tin minte ca tiganii vindeau paduchii cu 5 ruble bucata! Astfel, m-am apucat sa studiez compozitia proteinelor prezente in paduchi. In urma experientelor pe care le-am facut, am observat existenta unor proteine care puteau stopa multiplicarea acestor virusuri. Fiindca nu puteam folosi ca materie prima paduchii, am cautat sa identificam proteinele de care vorbeam in alte nevertebrate. Cand le-am descoperit, am trecut la cresterea acestor insecte in conditii de laborator. In prezent, putem extrage in conditii sterile substantele active de care avem nevoie pentru preparatele antivirale Hepato-liz 1 si Hepato-liz 2, pe care le folosim in tratamentul hepatitelor virale. Aceste preparate includ doua tipuri de proteine, straine pentru organismul uman, dar care au proprietatea de a stopa multiplicarea virusurilor hepatice.
- Pare simplu, la prima vedere. In ce tipuri de hepatite virale dau rezultate produsele dvs.?
- Se cunoaste faptul ca hepatitele cele mai frecvent intalnite sunt cele cauzate de virusul A. Exemplul cel mai concludent este epidemia de hepatita virala de tip A din toamna, careia i-au cazut victime cateva zeci de mii de persoane, in special copii. Virusul A se transmite ereditar, dar si pe cale digestiva, acolo unde nu sunt respectate normele elementare de igiena. Cu produsele noastre, hepatita virala de tip A se trateaza complet in doar cateva zile - mult mai repede, comparativ cu metodele clasice. Simptomele caracteristice dispar in cateva zile, iar functiile ficatului revin la starea normala.
Hepatitele virale de tip B se transmit ereditar si sexual. Sursa de transmitere a infectiei este bolnavul infectat. Aceasta forma prezinta antigen Australia, se cronicizeaza si provoaca aparitia cirozei hepatice, uneori chiar a carcinomului hepatic. Tratamentul hepatitelor cu virus de tip B dureaza intre 6 si 8 luni. In acest timp, la majoritatea pacientilor dispar simptomele caracteristice (balonari, dureri etc.), gamaglobulinele si transaminazele revin la parametri normali si bolnavii pot trece la dieta omului sanatos. Dupa prima etapa a tratamentului, pacientii isi recapata pofta de mancare si buna dispozitie.
Hepatita virala de tip C este cea mai periculoasa dintre toate, deoarece in majoritatea cazurilor evolueaza spre ciroza hepatica. Se produc modificari hepatocitare, iar antigenul nu mai este recunoscut de sistemul imunitar. Structura ficatului se modifica, apar noduli si disfunctii hepatice grave. Tratamentul hepatitei virale de tip C este lung si complicat, putand dura chiar mai mult de un an. In majoritatea cazurilor, transaminazele si gamaglobulinele revin la parametri normali in circa doua-trei luni, iar incarcatura virala scade evident. Actiunea preparatelor noastre este mult mai rapida decat in cazul utilizarii Interferonului, care de multe ori cauzeaza complicatii nedorite.
- Cum se administreaza aceste preparate?
- Hepato-liz 1 se administreaza dimineata, cu o ora inainte de micul dejun, cu un pahar de ceai de sunatoare. Pacientul va sta culcat pe partea dreapta timp de o ora. Dupa 15-20 de minute, cand capsula se dizolva, la unii pacienti poate aparea o stare de greata, deoarece in stomac se elimina o mare cantitate de suc gastric si lichid biliar. Daca pot voma, ei vor elimina o mare cantitate de bila.
Hepato-liz 2 se administreaza seara, cu doua-trei ore dupa cina, cu un pahar de ceai. Este recomandat ceaiul de menta, rece. Preparatul se administreaza cand stomacul este gol. El actioneaza asupra ficatului toata noaptea, dar nu are nici o reactie de respingere din partea organismului.
- Puteti numi cativa pacienti care au reusit sa elimine virusurile hepatice cu acest tratament?
- In prezent, avem inca in tratament circa 500 de persoane, dar va pot da cateva exemple de pacienti care au scapat definitiv de virusurile hepatice:
- Levinta Georgeta (51 ani) - Bucuresti, tel. 683.56.00: virusul C negativat;
- Apostol Anghel (46 ani) - Bucuresti, tel. 726.91.59: virusul B negativat;
- Popescu Ileana (51 ani) - Bucuresti, tel. 726.57.21: virusul B negativat;
- Gherghel Elena - Sighisoara, tel. 065/77.66.11: virusul B negativat;
- Zotoiu Elisabeta (31 ani) - Slatina, tel. 049/43.94.07: virusul C negativat.
Reamintim cititorilor nostri ca preparatele pe baza de extracte din insecte se distribuie numai prin cabinetul "Insect-Farm", condus de d-l Mircea Ciuhrii. Tot aici puteti beneficia de tratamente pentru urmatoarele afectiuni: - ulcer de decubit (escare); - cheratoze, alunite, polipi, urticarii (alte afectiuni dermatologice); - micoze cu diferite localizari; - prostatita, adenom de prostata; - hemoroizi; - infectii stafilococice si streptococice; - varice, tromboflebite; - reumatism, spondiloze; - herpesuri cu diferite localizari, Zona Zoster; - calvitie (caderea parului). Florentin Popa
Cabinetul "Insect-Farm" functioneaza in str. Vulturilor nr. 46 (zona Hala Traian - B-dul Unirii).
Informatii suplimentare si programari la tel.
327.47.86 si 092/62.07.87.