Cartofii nu se scofalcesc daca sunt inmagazinati in locuri intunecoase si acoperiti cu foi de ziar.
Germenii cartofilor incoltiti trebuie rapid inlaturati. Daca vreti sa impiedicati incoltirea, presarati pe tuberculi cenusa de lemn.
Piureul de cartofi ideal se freaca intotdeauna cu o lingura de lemn, adaugandu-se in el un galbenus de ou si o bucata de unt.
Fecula de cartofi leaga sosurile mai bine decat faina, fiindca nu face cocoloase.
Cartofii cruzi rezolva orice mancare sarata in exces. Taiati-i, bagati-i in cratita sau in oala si dati-i in cateva clocote mici.
Apa ce ramane de la cartofii fierti in coaja, daca este aruncata pe buruieni, incet-incet le omoara.
Cartoful ras, aplicat intr-un tifon pe pleoape sau pe pungile de sub ochi, le desumfla rapid (10-15 minute).
Durerea cauzata de arsuri scade, daca se pune pe ele partea interioara a unui cartof crud.
Compotul de mere e mult mai gustos daca la fierbere se adauga in el o bucatica de unt.
Merele rezista multa vreme in camara, daca sunt puse cu codita in jos, pe ziare.
Rondelele de mere, asezate pe pamantul florilor din ghivece, atrag viermii si parazitii, ocrotind plantele.
Cojile uscate de mere combat insomnia. Fierbeti un pumn de coji intr-un litru de apa. Beti o cana de ceai inainte de-a va culca.
Reteta saptamanii
Nu aruncati niciodata apa in care ati fiert tulpini de praz. Puneti-o intr-o sticla la frigider si beti 1-2 cani pe zi. Este un excelent diuretic (nu se recomanda in caz de cistita sau de probleme renale).