Perisoarele nu se mai desfac la fiert daca atunci cand le formam ne inmuiem inainte palmele in putin otet.
Clatitele nu se mai lipesc de tigaie daca punem in aluat putin ulei.
Ciorba devine cu mult mai gustoasa daca zarzavaturile sunt date pe razatoare si calite in putin untdelemn inainte de a le pune la fiert.
Covoarele isi invioreaza culorile daca sunt frecate cu apa care a stat vreme de cateva ore peste 5 cartofi dati pe razatoare cu coaja cu tot.
Lemnul usilor si-al ferestrelor nu se invecheste si vopselele de pe ele nu se mai scorojesc, daca in apa de spalare turnati un capacel de petrol lampant.
Petele de pe vesminte nu mai ies niciodata daca, inainte de a le scoate, le calcati cu un fier incins.
Vesmintele din lana nu se calca niciodata direct, ci numai cu o panza umeda. Evitati si calcatul cu aburi fiindca deformeaza si intinde impletitura.
Petele de rugina imprimate in haine se scot cu apa oxigenata, diluata cu apa rece.
Catifeaua se calca numai pe dos sau interpunand intre ea si fierul fierbinte o panza uscata.
Ceasurile cu cifre din fosfor perturba somnul. Nu le puneti niciodata pe noptiera.
Inelele perdelelor aluneca mai usor daca ungeti din cand in cand suportul cu parafina sau cu sapun.
Cartofii in coaja se fierb in vase acoperite, vreme de 20 de minute; cartofii curatati si taiati in bucati se fierb in vase descoperite, vreme de 15 minute; iar cartofii bagati la cuptor sunt gata in 10 minute.
Scumpu Ana - Aleea Feleac nr. 1, bl. 6, ap. 12, Medias, jud. SibiuReteta saptamanii
Vin de ridichi negre- Puneti intr-un litru de vin alb si dulce o ridiche neagra, spalata, dar necuratata de coaja, data pe razatoarea mare. Lasati-o sa se macereze doua saptamani. E un leac miraculos pentru artrite si artroze. Se bea un paharel dimineata, pe stomacul gol (daca aveti arsuri, renuntati). Se fac cure de doua saptamani.