• Perisoarele nu se mai desfac la fiert daca atunci cand le formam ne inmuiem inainte palmele in putin otet.
• Clatitele nu se mai lipesc de tigaie daca punem in aluat putin ulei.
• Ciorba devine cu mult mai gustoasa daca zarzavaturile sunt date pe razatoare si calite in putin untdelemn inainte de a le pune la fiert.
• Covoarele isi invioreaza culorile daca sunt frecate cu apa care a stat vreme de cateva ore peste 5 cartofi dati pe razatoare cu coaja cu tot.
• Lemnul usilor si-al ferestrelor nu se invecheste si vopselele de pe ele nu se mai scorojesc, daca in apa de spalare turnati un capacel de petrol lampant.
• Petele de pe vesminte nu mai ies niciodata daca, inainte de a le scoate, le calcati cu un fier incins.
• Vesmintele din lana nu se calca niciodata direct, ci numai cu o panza umeda. Evitati si calcatul cu aburi fiindca deformeaza si intinde impletitura.
• Petele de rugina imprimate in haine se scot cu apa oxigenata, diluata cu apa rece.
• Catifeaua se calca numai pe dos sau interpunand intre ea si fierul fierbinte o panza uscata.
• Ceasurile cu cifre din fosfor perturba somnul. Nu le puneti niciodata pe noptiera.
• Inelele perdelelor aluneca mai usor daca ungeti din cand in cand suportul cu parafina sau cu sapun.
• Cartofii in coaja se fierb in vase acoperite, vreme de 20 de minute; cartofii curatati si taiati in bucati se fierb in vase descoperite, vreme de 15 minute; iar cartofii bagati la cuptor sunt gata in 10 minute.
Scumpu Ana - Aleea Feleac nr. 1, bl. 6, ap. 12, Medias, jud. SibiuReteta saptamanii
Vin de ridichi negre- Puneti intr-un litru de vin alb si dulce o ridiche neagra, spalata, dar necuratata de coaja, data pe razatoarea mare. Lasati-o sa se macereze doua saptamani. E un leac miraculos pentru artrite si artroze. Se bea un paharel dimineata, pe stomacul gol (daca aveti arsuri, renuntati). Se fac cure de doua saptamani.