Castravetii pusi sa se mureze la soare devin mai crocanti daca adaugati in borcan o bucatica de zahar.
Patrunjelul verde poate fi o garnitura excelenta pentru orice friptura. E suficient sa spalati si sa zvantati doua legaturi (desfacute in fire), pe care sa le caliti usor in putina grasime incinsa.
Busuiocul verde se conserva excelent in ulei. Rupeti frunzele, spalati-le, uscati-le, tocati-le, apoi asezati-le intr-un borcan, turnand deasupra untdelemn de masline. Il veti avea la indemana tot anul.
Mierea de salcam inlocuieste excelent zaharul cand e vorba de capsuni sau de fragi. Mai adaugati si 2-3 lingurite de smantana dulce si veti avea un desert excelent.
Fructele insipide isi recapata gustul daca le stropiti cu suc de lamaie si le presarati cu putin piper macinat.
Cascavalurile se pastreaza la frigider, invelite in panza umezita cu vin alb sau otet diluat.
Fructele necoapte se coc repede daca le puneti intr-o punga de hartie, impreuna cu un mar.
Fructele crude nu mai raman pe fundul prajiturii daca inainte de intrebuintare le presarati cu faina.
Prajiturile se scot usor din forma (fara sa se rupa) daca puneti tava inca fierbinte pe o farfurie rece, scoasa din frigider.
Cuburile de gheata se dezlipesc usor daca le stropiti cu apa minerala.
Peretii cuptorului nu se vor mai ineca in grasime daca ii captusiti cu folie de aluminiu (se gaseste in comert).
Coacazele rosii si negre se scot usor daca le puneti sub jet de apa, lasand sa alunece dintii unei furculite de-a lungul tijei.
Fasolea verde isi pastreaza culoarea daca in apa de fierbere adaugati o lingura de bicarbonat. Nu puneti niciodata capac pe oala.