Bunica Stie Tot
¥Mirosul de parfum rezista mai mult daca inainte de folosire, pielea se unge cu crema.
¥ Rugina de pe cuie si lacate iese daca obiectele respective sunt inmuiate in Coca-Cola.
¥ Laptele acrit trebuie lasat sa se ingroase. Presarat cu zahar si scortisoara devine un desert dietetic.
¥ O lingura de glicerina, adaugata la 10 litri de apa, impiedica lucrurile din lana sa intre. Lana de angora ramane moale daca puneti o lingurita de glicerina in ultima apa de clatit.
¥ Otetul e cel mai mare dusman al mucegaiului. Ca sa tineti baia in curatenie absoluta, spalati din cand in cand colturile odaii, unde carpa nu poate sa ajunga, precum si componentele dusului cu otet.
¥ Moliile din covoare dispar daca asterneti sub partile inca neatacate foi de ziar (la fel se pastreaza si covoarele puse deoparte).
¥ Hainele ale caror culori ies usor la spalat pot fi incercate inainte - ca sa nu pateze celelalte rufe puse alaturi - inmuind un colt in apa calda cu putin detergent, apoi presand-o puternic pe o coala de hartie alba. Daca nu lasa urme, culorile sunt rezistente.
¥ Ciorapii albi care s-au colorat din cauza pantofilor sau batistele ingalbenite vor redeveni perfect curate daca inainte de spalare le inmuiati o zi in apa cu sare.
¥ Ceapa si usturoiul taiate, ramase de la prepararea mancarii, se pastreaza excelent, fara sa-si piarda gustul si sa-si imprastie mirosul, daca sunt tinute intr-un borcanel cu capac, la frigider.
¥ Obiectele de imbracaminte fine trebuie protejate inainte de a fi introduse in masina de spalat. Varati-le intr-o fata de perna si-si vor pastra forma initiala.
(Ne rugam cititoarele, care vor sa colaboreze la rubrica "Bunica stie tot", sa nu mai expedieze sfaturi care au mai fost publicate in revista. Mai ales cele privind scoaterea petelor de pe haine, s-au epuizat.)