Vasile Tabacaru
Nume | Tabacaru |
Prenume | Vasile |
Locatie | - |
<confidential> | |
Website | - |
Yahoo! | - |
MSN | - |
ICQ | - |
Jabber | - |
AIM | - |
Activitate forum | Nici un mesaj |
Comentarii scrise de Vasile Tabacaru
Afisare: 1 - 1 din 1 comentariu
painea29.07.2009, 13:27
Am mancat multa paine alba in copilarie, dar facuta in casa si la brutaria CAP, dupa retete traditionale, fara substantele nocive utilizate industrial astazi si de care amintiti in articolul din Formula AS. Cand o taiam, sareau tandari de coaja “pana in tavan� ! Ce sa mai spun de painea neagra cu cartofi ...
Am ramas cu aceasta perceptie a painii bune si tot timpul caut sa iau asa ceva .
Dupa ’90 am evitat cu indarjire sa consum paine “alba si pufoasa� care, stransa in pumn, ramane ... un ghemotoc de coca ! fabricata in cuptoare romanesti, turcesti (electrice si pe motorina, de mirosea si painea a motorina ).
Doar de cativa ani, pe langa marele producator Galmopan, s-au impus pe piata in Galati si alte 2 fabrici de paine, de dimensiuni diferite, pe care le stiu eu (or mai fi si altele !) si de la care cumpar zilnic paine :
- paine integrala cu seminte
- paine de secara
- paine cu malai (o delicatesa !)
- lipie traditionala
- paine graham etc.
Una din ele este Fabrica de paine ARCADA (al doilea producator pe Galati), cealalta ... nu retin acuma .
DA, trebuie sa ai grija ce paine cumperi (mai ales la chioscurile “de langa bloc� !) si ... cata paine mananci si ... cu ce o mananci ! Din pacate, vad multa lume care mananca multa paine si in combinatie cu : cartofi prajiti, carne prajita sau gratar etc., evitand mamaliguta, mult mai recomandata pentru ele !
Cu stima,
Vasile TABACARU
Galati