Mai puternice şi mai concentrate în substanţe active decât rădăcina de ţelină, frunzele ajută la arderea grăsimilor şi eliminarea apei din ţesuturi. De asemenea, au efect hipoglicemiant, ajută la scăderea senzaţiei de foame necontrolată, tratează tulburările hormonale, sunt remineralizante şi revigorante. Cu frunzele de ţelină - adăugate în alimentaţia de zi cu zi - se slăbeşte uşor şi sănătos, cu o condiţie: dieta să fie echilibrată, nu prea bogată în calorii, şi fără excese de dulciuri, grăsimi, făinoase, alimente sărate. Cei interesaţi să slăbească cu ajutorul lor le pot "ronţăi" ca atare, între mese, le pot adăuga în salata de crudităţi, ori ca adaos la ciorbe şi mâncăruri. Iată şi două reţete cu frunze de ţelină, care favorizează arderea kilogramelor:
Suc din frunze de ţelină
Se iau 40-50 g frunze de ţelină, se mărunţesc, se adaugă o jumătate de pahar de apă, apoi se mixează cu ajutorul blenderului. Se lasă să stea 10 minute şi se strecoară. Se bea sucul cu o jumătate de oră înainte de masă, de 2-3 ori pe zi (doar preparat proaspăt). O cură durează 3 săptămâni.
Salată din frunze de ţelină
O mână de frunze de ţelină se toacă mărunt, se adaugă suc de lămâie şi câteva picături de ulei de măsline. Se consumă această salată de 2-3 ori pe zi, cu 20 de minute înainte de mese, timp de 3 săptămâni.