Julio Iglesias
"Ca să obţii succesul, ai nevoie de puţin noroc, puţin talent... şi o mare pasiune"
Regele absolut al suspinelor muzicale, adorat de toate doamnele şi duduile cu suflet romantic, îşi aduce sonurile pasionale pentru a 12-a oară în ţara noastră. La 70 de ani, celebrul cântăreţ spaniol continuă să facă ravagii printre femeile de pe întreg mapamondul, dintre care nu lipsesc nici frumoasele autohtone. Prin urmare, Julio va susţine nu unul, ci două spectacole, pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, pe 24 şi 26 octombrie, deşi iniţial era programat doar unul, cel din data de 24. Toate concertele sale de la noi au fost organizate în aer liber până acum - de fiecare dată au fost războaie pentru bilete. Anul acesta, artistul spaniol cântă pentru prima dată într-un spaţiu închis. Sala Palatului, cea mai încăpătoare locaţie muzicală, cu cele aproximativ 5000 de locuri trase în catifea, s-a dovedit neîncăpătoare, însă moale la suflet ca orice latin, Julio a cedat insistenţelor fanilor şi a acceptat să mai cânte şi pe 26 octombrie.
În cei 45 de ani de carieră, Julio Iglesias a vândut peste 300 de milioane de discuri în întreaga lume, înregistrate în 14 limbi. El ocupă un loc bine meritat în topul celor mai vânduţi 15 artişti din istorie. Ca încununare, pe 1 aprilie a.c., la Beijing, artistul a primit două premii istorice: "Primul şi Cel mai popular artist al tuturor timpurilor în China" şi "The Guinness World Records" pentru "Cel mai bine vândut artist de muzică latino" (250 de milioane de exemplare). "Ca să obţii succesul, contează foarte mult momentul în care apari pe piaţa muzicală. Şi mai ai nevoie şi de puţin noroc, puţin talent... şi o mare pasiune, determinare şi disciplină" - iată reţeta divulgată de Julio, într-un interviu acordat în acest an.
(Biletele pentru concertul Julio Iglesias de la Bucureşti au preţuri cuprinse între 200 şi 500 lei, în funcţie de categorie şi sunt disponibile în reţelele Vreau Bilet şi Eventim.)
Tom Jones
"Mi s-a trezit iar pofta de-a fi pe scenă"
Pe 1 noiembrie, tot pe scena Sălii Palatului, vă dă întâlnire un alt semizeu muzical - Tom Jones. Solistul galez a reuşit să umple până la refuz aceeaşi sală, în urmă cu numai doi ani, demonstrând încă o dată, dacă mai era nevoie, că talentul nu are vârstă.
Acum, la 73 de ani, Tom pare să trăiască o a doua tinereţe şi se bucură de cele mai bune recenzii din carieră, pentru ultimele două albume "Praise & Blame" (2010) şi "Spirit in The Room" (2012). Criticii din întreaga lume îi aduc elogii pentru muzica înregistrată în ultima vreme, dar şi pentru performanţele obţinute în concertele lui.
Din 2012, el este şi profesor, antrenând tineri talentaţi, ce doresc să devină vedete pop, în cadrul emisiunii BBC, "The Voice". Concurenta pe care a şcolit-o anul trecut, Lianne Mitchell, a şi câştigat concursul. "Mi-a plăcut mult şi postura de profesor, dar abia aştept să mă întorc pe scenă. În spectacolul acesta televizat, stau şi îi ascult pe alţii cum cântă, iar ascultându-i pe ei, mi s-a trezit iar pofta de fi pe scenă şi de a cânta şi eu", afirma el într-un recent interviu. Anul acesta, Tom s-a apucat să înregistreze un nou album.
(Pentru concertul lui din Bucureşti, preţul biletelor este cuprins între 200 şi 790 lei şi le puteţi achiziţiona în reţeaua Eventim.)
Încă viu
Surpriza acestei toamne este concertul legendarului Oscar Benton, care va cânta tot la Sala Palatului, pe 2 noiembrie, la numai o zi după Tom Jones. După o absenţă de mai bine de 20 de ani din lumina reflectoarelor, Oscar se întoarce pe scenă. Autorul super-hitului anilor '70-'80, "Bensonhurts Blues", are acum 64 de ani şi este, şi el, plin de viaţă, şi dornic să se ia chiar la întrecere cu tinerii cântăreţi de blues din zilele noastre.
Mai în formă ca oricând, Benton şi trupa lui propun publicului din România un spectacol de blues, rock'n'roll şi boogie-woogie de cea mai bună calitate. Din recitalul pe care îl vor susţine nu lipsesc piesele "I got my mojo working", "My sweet Angel", "Back door man" şi, bineînţeles, piesa care i-a făcut celebri în întreaga lume, "Bensonhurts Blues". Melodia lansată în anul 1973 a devenit un adevărat şlagăr abia în 1981, când Alain Delon a inclus-o pe coloana sonoră a peliculei "Pour la peau d'un flic" (prezentată la noi cu titlul "Afacerea Pigot"). "Acest cântec şi colaborarea cu Alain Delon mi-au schimbat viaţa. «Bensonhurts blues» a devenit, practic, cartea mea de vizită", spunea artistul olandez.
(Pentru concertul lui Oscar Benton, preţul biletelor este cuprins între 100 şi 900 lei şi le puteţi achiziţiona în reţeaua Eventim.)
Toto Cutugno
Il "vero italiano" va fi printre noi
Toto Cutugno se numără, şi el, printre cântăreţii cu un număr impresionant de fani în ţara noastră. Anul acesta, artistul italian va încerca, în stilu-i propriu, să umple iar până la refuz două săli de concerte de la noi, şi anume - Sala Palatului din Capitală (pe 3 nov.), şi Sala Sporturilor "Dumitru Popescu Colibaşi" din Braşov, pe 5 nov. De Braşov îl leagă şi prima lui vizită în România, din 1993, când a cântat pe scena Festivalului Cerbul de Aur.
Plin de energie, artistul italian nu îşi arată cei 70 de ani, trădaţi doar de lunga şi fructuoasa-i carieră. Anul acesta, el va cânta în premieră alături de Orchestra Simfonică Bucureşti. Până în prezent, Toto a compus peste 400 de melodii şi a vândut mai bine de 100 de milioane de discuri în întreaga lume, unde are milioane de fani. El este şi singurul cântăreţ italian care a câştigat concursul Eurovision, în 1990.
(Pentru concertul lui din Bucureşti, biletele au preţuri cuprinse între 150 şi 450 lei, iar pentru cel din Braşov biletele costă între 150 şi 350 lei şi pot fi cumpărate în reţeaua Eventim.)