Unguent cu mustar contra reumatismului
Este un leac vechi din Urali. Unguentul a fost folosit timp de secole pentru a usura durerile reumatice si de artrita si pentru a reduce umflaturile artritice. Este foarte usor de preparat in casa si rezultatele sunt adesea remarcabile, in special in zonele localizate. Mod de preparare: amestecati 225 g de mustar uscat. Adaugati parafina pura sau gaz lampant pana cand unguentul are consistenta unei creme. Se pastreaza o noapte la loc cald, dupa care se poate folosi.
Masati puternic zona afectata seara, pana cand alifia a patruns complet in piele. Dimineata, se spala locul cu apa calduta (in cazul umflaturilor mari, se folosesc noaptea bandaje calde). Repetand acest tratament, durerile vor disparea si umflaturile vor scadea. Acelasi preparat se folosea in Rusia si Siberia ca emolient al pielii mainilor.
Alifie cu muguri de mesteacan, pentru dureri reumatice si artritice
Se spune ca atat mugurii, cat si frunzele de mesteacan poseda o putere curativa pentru toate felurile de suferinte reumatice si artritice. (Se prefera muguri si frunze verzi, dar se pot folosi si plante uscate, mai ales iarna.)
Prepararea alifiei: se amesteca doua parti unt proaspat nesarat cu o parte muguri de mesteacan. Totul se aseaza in straturi alternative, intr-un vas de pamant inchis ermetic. Vasul se pune la cald pentru 24 de ore (48 ore pentru muguri uscati). Compozitia este trecuta apoi prin sita, dupa care i se adauga putina pudra de camfor. Se amesteca si se tine la racoare. Se unge zona afectata seara. Adesea se obtine o usurare completa doar dupa cateva zile.
Unguent pentru umflaturi de artrita
Se amesteca 50 g de camfor uscat cu 50 g mustar uscat si 10 g alcool pur. Se amesteca pana cand se dizolva camforul si mustarul, apoi se adauga 6 albusuri de ou continuand amestecatul. Aceasta alifie se aplica pe zona afectata, lasand un strat subtire de piele. Dupa cam 15 minute, alifia se indeparteaza cu o carpa inmuiata in apa calda. Tratamentul este recomandat pentru umflaturile artritice. Se poate repeta in cursul noptii, pana la usurarea completa. Alifia trebuie preparata pentru fiecare aplicare.
O frectie preparata in casa, pentru dureri reumatice si artrita
Era folosita in intreaga Rusie si Siberia. Ingrediente: 473 g terebentina pura, 473 g alcool pur, 473 g ulei de masline, 1/3 lingurita camfor. Mod de preparare: se dizolva camforul in terebentina, se adauga uleiul de masline (in Rusia se folosea gazul) si apoi alcoolul. Agitati inainte de folosire. Frectionati partile bolnave pana cand frectia intra complet in piele, apoi bandajati cu o bucata de lana, pastrand bandajul toata noaptea. Se spune ca tratamentul opreste rapid durerile reumatice si artritice. Poate fi folosit si pentru dureri musculare sau crampe.
Doua preparate sigure pentru frectie
Erau folosite ca frectii dupa baile cu frunze de mesteacan sau cu fan, considerandu-se ca grabeau vindecarea.
1. Se amesteca o cantitate egala de hrean cu parafina pura. Mixtura se foloseste dupa baie, inainte de a ne baga in pat.
2. Se amesteca 473 g ulei de masline pur cu 473 g de parafina. Se adauga la amestec 10-20 ardei iuti rosii, taiati marunt. Se lasa la cald 10 zile, agitand zilnic sticla. De obicei, zona unsa se acopera cu un bandaj de lana care se pastreaza peste noapte.
Ceaiuri anti-reumatice din plante
Decoct de matase de porumb: acest preparat este prescris pentru toate formele de reumatism si artrita si poate fi folosit impreuna cu alte metode. Matasea de porumb (o lingurita, cel putin, de matase praf sau tocata, la un pahar de apa) se fierbe timp de 10 minute. Se poate indulci dupa voie, cu miere. Se consuma de 2-3 ori pe zi, fiind complet inofensiva.
Decoct de telina: 230 g telina cu radacina se fierbe la foc mic cu 950 ml de apa. Cand jumatate din lichid s-a evaporat, amestecul se strecoara. Lichidul rezultat reprezinta doza zilnica, impartita in 3 portii, care se consuma fierbinte. Trebuie preparata zilnic si este inofensiva, dar trebuie respectat dozajul.
Remedii simpatetice
1. Pentru durerile reumatice de la brat sau picior se infasura membrul dureros intr-o fasie de lana rosie, preferabil tricotata.
2. Castanele salbatice purtate in buzunar sau in captuseala hainei se presupune ca apara pe cel care le poarta de reumatism si guta.
3. Se spune ca radacina cruda a unei plante pusa in ureche calmeaza durerile reumatice sau de dinti.
Pietre la vezica urinara, rinichi si ficat
Trei metode de incredere pentru dizolvarea pietrelor la rinichi, ficat, vezica urinara si vezica biliara.
1. Se spune ca aceasta metoda este infailibila pentru eliminarea pietrelor. Timp de 24 de ore, se bea apa si numai apa. Apoi se face o clisma (se pune putin ulei vegetal in apa), care se repeta, daca efectul nu este destul de puteric. O ora dupa scaun, se bea un pahar cu ulei de masline si un pahar cu suc de lamaie sau grapefruit si se sta intins. Pentru evitarea vomei, se mananca o felie de lamaie. Nu se bea apa, in caz de mare sete, ci una sau doua inghitituri de apa sarata, preferabil insa deloc. Dupa 15 minute de la luarea uleiului, este necesara administrarea unui laxativ lichid (in Rusia, se dadea un pahar si jumatate de zeama de varza). In lipsa de altceva, se poate bea apa simpla.
Dupa 24 de ore, se repeta procedeul. De data aceasta, pietrele dizolvate incep sa apara in urina, sub forma de picaturi verzui-cafenii, care se depun pe fundul vasului. Procedeul va continua atata timp cat aceste pete vor continua sa apara. Uneori, sunt suficiente numai trei zile, alteori dureaza mai mult. La sfarsitul tratamentului, este bine sa se faca o radiografie, pentru a vedea daca toate pietrele s-au dizolvat.
2. Adesea, o cura cu suc de sfecla - 3 cesti pe zi, timp de mai multe luni - era considerata suficienta pentru dizolvarea pietrelor mici.
3. Daca nu se putea procura sfecla proaspata, se fierbea sfecla curatata, pana cand se transforma intr-un sirop gros. Aceasta putea fi pastrata la rece toata iarna, doza fiind de cateva paharele mici pe zi.
Pentru o mai mare eficacitate, practicienii medicinii populare recomandau diluarea siropului cu o cantitate egala de infuzie de coada-calului (Equisetum arvense). Aceasta planta era folosita ca panaceu in mai toate formulele medicinale.
Doar pentru pietrele la vezica urinara
Tratamentul pentru acest organ se baza pe uleiul vegetal, in special uleiul de in si cel de masline. El consta in luarea uleiului cu o jumatate de ora inaintea mesei. Doza: se pleca de la o jumatate de lingurita, crescandu-se cantitatea treptat, cu fiecare masa, pana la un pahar. Tratamentul dura doua-patru saptamani, si multi practicanti il considerau suficient pentru a se ajunge la dizolvarea si eliminarea tuturor pietricelelor mici existente.
Contra epilepsiei
* In timpul unei crize puneti mana stanga a epilepticului pe podea si calcati pe degetul mic. Criza inceteaza imediat.
* Un post foarte strict, pe o perioada de timp mai indelungata, sub supravegherea medicului, este necesar.
* Mancati ceapa cruda cat de multa sau, mai bine, beti suc de ceapa. Crizele sunt diminuate si mai putin puternice.
* Toti epilepticii sunt sfatuiti sa evite orice fel de excitare nervoasa, intreruperea pe cat posibil a actelor sexuale si interzicerea consumarii oricarui fel de alcool.
Contra SUGHITULUI
* Luati 10-15 picaturi de rom intr-un sfert de pahar cu apa.
* Luati infuzie de spanz (Veratrum album) si sughitul va inceta imediat. Dar deoarece aceasta planta este foarte otravitoare, se va lua o doza foarte mica (doua picaturi intr-o lingura de apa). Se ia sub supraveghere medicala.
* Se beau cateva inghitituri de apa rece ca gheata, cu urechile bine astupate.
* Se aplica pe limba un amestec de otet si mustar (limba se acopera pe jumatate). Acest remediu ajuta imediat la incetarea sughitului.
* Se bea un pahar cu apa pe nerasuflate, pana la fund, dar persoana trebuie sa stea aplecata.
Iata acum cateva remedii "simpatice":
* Retinerea respiratiei si unirea degetelor mici de la mana cu cele mari, incat sa se formeze doua cercuri. Metoda este foarte eficace.
* Se pune un cutit pe puntea nasului pacientului, acesta trebuind sa se uite la el fara sa clipeasca. Metoda a dat rezultate aproape in toate cazurile.