Crema de ghete uscata redevine folosibila daca turnam cateva picaturi de glicerina sau alcool sanitar.
Arama (cuprul) se curata usor cu bere calda.
Vasele din metal in care se pregatesc legumele distrug vitaminele in totalitate.
Grasimile amestecate (ulei+untura) dau un gust aparte tuturor preparatelor.
Galbenusul pentru dresul supelor se freaca mai intai cu sare si apa.
Friptura pusa la cuptor nu se va arde daca alaturi de tava plasam o cutie (vas) metalica cu apa.
Legea de aur a bunicii: legumele ce cresc in pamant se pun la fiert in apa rece, iar cele ce cresc la suprafata se pun la fiert in apa fierbinte.
Pacura de pe tesaturi se scoate frecand locul cu galbenus de ou crud, apoi se spala cu apa calda.
Mancarurile cu sos se revitaminizeaza si capata gust placut daca in ultimul moment se adauga rosii, ardei grasi, frunze de telina, verdeata.
Tocaturile trebuie preparate in grasimi bine incinse, dar pentru a fi pufoase, se adauga smantana, lapte, odata cu sarea.
Varul amestecat cu putina piatra acra va face ca mustele sa nu mai stea pe pereti.
ZAVADA V. ELENA MIHAELA