• Crema de ghete uscata redevine folosibila daca turnam cateva picaturi de glicerina sau alcool sanitar.
• Arama (cuprul) se curata usor cu bere calda.
• Vasele din metal in care se pregatesc legumele distrug vitaminele in totalitate.
• Grasimile amestecate (ulei+untura) dau un gust aparte tuturor preparatelor.
• Galbenusul pentru dresul supelor se freaca mai intai cu sare si apa.
• Friptura pusa la cuptor nu se va arde daca alaturi de tava plasam o cutie (vas) metalica cu apa.
• Legea de aur a bunicii: legumele ce cresc in pamant se pun la fiert in apa rece, iar cele ce cresc la suprafata se pun la fiert in apa fierbinte.
• Pacura de pe tesaturi se scoate frecand locul cu galbenus de ou crud, apoi se spala cu apa calda.
• Mancarurile cu sos se revitaminizeaza si capata gust placut daca in ultimul moment se adauga rosii, ardei grasi, frunze de telina, verdeata.
• Tocaturile trebuie preparate in grasimi bine incinse, dar pentru a fi pufoase, se adauga smantana, lapte, odata cu sarea.
• Varul amestecat cu putina piatra acra va face ca mustele sa nu mai stea pe pereti.
ZAVADA V. ELENA MIHAELA