Ingrediente (pentru 4 persoane): 350 g taietei lati, sare, piper negru macinat, 25 g miez de nuca zdrobit, 50 g pesmet, 50 g unt.
Mod de preparare: * Se fierb taieteii al dente 10-12 minute in apa cu sare, se scurg bine, se pun intr-un castron incins si se pastreaza la cald. * In timp ce fierb taieteii, se topeste untul intr-o cratita si se rumenesc in el nuca si pesmetul. * Se toarna nuca si pesmetul peste taietei, se presara sare si piper si se amesteca doar inainte de a-i servi, cu ajutorul a doua furculite.
Oua cu sos de rosii
Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 oua fierte tari si tinute sub jetul de apa rece pana ce se racesc, 1 lingura mustar, 1 lingura ulei de masline, 2 linguri patrunjel verde tocat, 6 linguri parmezan (sau cascaval) ras, sare, piper negru macinat, 3 felii mari de paine, fara coaja, 40 g unt, 1-2 lingurite ceapa rasa, 2 linguri masline umplute, tocate marunt, sos de rosii.
Cartofi cu branza la cuptor
Mod de preparare: * Se incinge cuptorul la 190gr.. * Se curata cartofii reci de coaja, i se taie fiecaruia capacul (o felie) pe latime si se scobeste miezul cu o lingurita, fara a rupe coaja si lasand o margine groasa de 1/2 cm. Se pune miezul scobit inr-un castron. * Se incorporeaza smantana, untul si parmezanul in miezul de cartofi, se sareaza, se pipereaza, se amesteca bine si se umplu cartofii cu pasta astfel obtinuta. Se aseaza cartofii umpluti pe o tava, se dau la cuptor si se lasa sa se coaca 25-30 de minute.
________________________
Orez in lapte cu piersici
Mod de preparare: * Se-ncinge cuptorul la 150gr.. Se pune orezul impreuna cu laptele si zaharul intr-o forma de budinca unsa usor cu unt si se presara deasupra nucsoara rasa. * Se da orezul la cuptor - neacoperit, se amesteca in prima ora de 2-3 ori, ca sa nu faca "pielita" deasupra si ca sa devina cremos si se coace 2-3 ore, pana ce se ingroasa ca o budinca. * Se lasa sa se raceasca si se incorporeaza 1/8 l de frisca batuta usor. * Se toarna orezul in 4 cupe, se pune la mijlocul fiecarei cupe o jumatate de piersica si se toarna deasupra jeleul de fructe diluat cu zeama de lamaie.