"Terapia adevarata se adreseaza in egala masura spiritului, sufletului si trupului"
Pentru multi dintre cititorii nostri, Centrul de Sanatate si Medicina Preventiva "EDEN" nu mai are nevoie de prezentare. Curat, elegant, amplasat pe dealurile inverzite din Breaza, la prima vedere pare o pensiune gata sa-si primeasca turistii. Totusi, nu frumusetea locului atrage aici oamenii din tara sau din lumea intreaga, ci faptul ca Edenul este unul dintre putinele stabilimente medicale unde se practica exclusiv tratamente naturale, iar cuvantul "vindecare" deja s-a bagatelizat. Succesul acestei arte a tamaduirii se datoreza unui adevarat OM, pentru care grija fata de semeni inseamna totul. Insufletit de invataturile biblice si de o credinta profunda, doctorul Doru Laza demonstreaza ca porunca lui Dumnezeu "Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti" este o cale sigura spre realizari fabuloase si spre... mantuire.
Despre principiile edenice
- D-le dr. Laza, "Formula AS" nu v-a mai vizitat "oficial" de multi ani. Daca s-ar intampla, totusi, s-avem si noi nevoie de ingrijirile dvs., cand am putea fi pacientii clinicii Eden?
- Chiar daca imi sunteti dragi si ne cunoastem de-atata vreme, va pot programa in ianuarie 2009 - pana atunci, totul este ocupat, iar noi nu favorizam pe nimeni...
- Cum se explica aceasta audienta de exceptie, unica in Romania?
- La Eden, noi promovam si valorificam chiar principiile edenice, care intretin vigoarea si tineretea in om. Principiile edenice nu sunt omenesti ci dumnezeiesti, lansate de Cel care ne-a creat si cunostea exact modul de functionare a masinariei vii. In primul rand, valorificam principiile dietei edenice, o dieta protectoare a organismului, care are o uzura biologica inerenta cu trecerea anilor. Promovam, in acelasi timp, stilul de viata activ. Dumnezeu, cand l-a creat pe om, nu l-a pus la umbra nucului batran. In Rai toate sunt foarte frumoase... Ce sa mai faci acolo, cand nimic nu moare, nimic nu se degradeaza, ce sa lucrezi? Dar Domnul le-a zis lui Adam si Evei: "V-am pus in gradina s-o lucrati si s-o paziti", deci, ne-a transmis ca trebuie sa avem o viata activa. Sedentarismul este o sursa de depresie si de degradare a masinariei vii, exact ca o masina pe care o pui in garaj si tot deschizi usa, te uiti la ea, dar daca nu o folosesti, rugineste si se strica... Ce o deterioreaza? Nefolosinta. Dumnezeu ne-a creat cu multe organe ca sa le folosim. Si aparatul osteo-arteo-muscular ne spune ca am fost creati pentru a ne misca, pentru a fi activi, nu sedentari.
Apoi, valorificam principiul odihnei. Omul, creat in ziua a sasea, a facut pentru prima data cunostinta cu odihna, fiind "batran" de aproape o zi. In ziua a saptea, ziua comuniunii speciale cu Dumnezeu, s-a odihnit impreuna cu El. De atunci si pana astazi, acest bioritm a ramas inscris in memoria celulei si in cele 10 Porunci (Exod 20:8-11). Dumnezeu a ordonat dimensiunea timpului la nivelul planetei Terra pe perioade si, daca va ganditi bine, omul cunoaste perioadele planetei nu de la filosofi, nu de la istorici, ci din Biblie; nici o alta carte nu spune despre ordonarea saptamanii in 7 zile. Acum nu mai lucram 6 zile, ci doar 5, dar repaosul de odihna de doua zile nu te recupereaza, pentru ca oboseala psihica este mult mai profunda si mai greu de recuperat decat oboseala fizica. De aceea, odihna face parte din repertoriul cristic atat in profilaxie, cat si in terapie.
Totusi, noi nu suntem numai trup. Pacientii vin la tratament pentru ca ii doare inima, ii doare ficatul, ii doare plamanul, rinichiul etc. Dar terapia nu se adreseaza doar sectorului somatic. Noi trebuie sa invatam un principiu: ca atunci cand tratezi o fiinta umana, te adresezi celor trei compartimente definitorii pentru fiinta umana: trupul, spiritul si sufletul, dupa exceptionala strategie pe care Sfanta Scriptura ne-o prezinta, cu aceeasi putere si astazi ca si atunci cand a fost scrisa (1 Tesalonicieni 5:23). In general, medicul nu mai are timp sa consulte un pacient in mod complex. Cand pacientul vine in cabinet si spune ca il doare inima, de exemplu, doctorul spune: "Stai sa-ti ascult inima, iti iau tensiunea, iti fac un EKG..., ah! stiu ce ai, inima-i bolnava, ai ariie, ti-am scris reteta, du-te si ia-ti medicamentele, sa mai treci pe aici peste o luna!". N-are timp doctorul sa-i spuna nici macar "Mai omule, schimba-ti dieta, nu mai consuma carne, nu mai manca grasimi animale". Noi invatam pacientii ca terapia adevarata, ca si profilaxia adevarata, se adreseaza in egala masura si in acelasi timp spiritului, sufletului si trupului.
"Este trist ca lumea medicala nu are timp sa comunice cu pacientul"
- Lucrurile acestea se invata la facultatea de medicina?
- Nu, si e mare pacat. Medicina are tomuri intregi de tratate si manuale pentru trup, dar despre spririt si suflet ne spune prea putin, sau nimic. Este trist ca lumea medicala nu are timp sa comunice cu pacientul. Pacientii nostri se bucura de aceasta comunicare non-stop, marcata de o relaxare a lor, de convingerea ca suntem acolo pentru a-i ajuta. Nu de putine ori, am avut consultatii de cateva ore cu un singur bolnav! Pacientul beneficiaza aici de caldura sufleteasca, care-i din ce in ce mai rara in lume si in mod special in lumea medicala. Nu vreau sa-mi acuz colegii de breasla, dar pacientii asta spun. In clinica noastra nu este o aosfera de spital, aici suntem o mare familie si este foarte placut pentru pacienti ca medicii sa aiba timp de ei si sa le asculte chiar si toate nebuniile pe care le spun. Aceasta degajare a pacientului, placerea cu care participa activ in cursul tratamentului, deja inseamna o recuperare de 50%. Comunicarea este foarte importanta. Pacientul are astfel deschiderea sa-i spuna medicului tot ce simte el si bucuria de a identifica in medic un partener adevarat, care il asculta si este atent la toate aspectele bolii. Parteneriatul medic-pacient reprezinta o prioritate in medicina. Acest culoar terapeutic biunivoc este definitoriu pentru tot ceea ce urmeaza ca perspectiva pentru pacient. Daca nu respecti pacientul, esti un doctor de duzina. Daca nu ai castigat pacientul de partea terapiei, poti sa fii doxa de carte si de stiinta, ca n-ai facut nimic pentru el. Noi suntem mai intai de toate oameni si trebuie sa-i tratam ca atare pe cei din fata noastra. De multe ori, medicul uita ca cel din fata lui este o pasare ranita nu doar la trup, ci si in interior. Insufla-i incredere, speranta, pune-l in legatura cu autorul vindecarii, Maestrul tuturor doctorilor, Domnul Iisus Cristos, si ai sa vezi cum renaste in el speranta, si vindecarea nu intarzie sa apara. Bolnavul se face bine, dar nu terapeutul l-a vindecat; el doar i-a jalonat drumul catre adevarata vindecare.
DIETA
"Poti sa nu-i dai pacientului nici un tratament,
il inveti sa manance sanatos si o sa vezi rezultatele in cateva luni"
- Alimentatia este unul dintre principalele dvs. principii de sanatate. Cat conteaza aceasta in actul terapeutic?
- Tratamentul la Eden incepe cu o dieta corespunzatoare. La noi se face cura de dezintoxicare folosind sucurile, apa, ceaiurile si carbunele. Stim ca dieta edenica favorizeaza drenarea toxinelor, astfel ca alimentatia in asezamantul nostru este exclusiv vegetariana: cereale, fructe, zarzavaturi si nuci. Aceasta dieta a fost prescrisa omului de Creator. Zarzavaturile, fructele, nucile, cerealele contin toti factorii nutritivi: proteine, glucide, lipide, vitamine, saruri minerale.
Scepticii spun ca este imposibil sa asiguram toate substantele nutritive necesare organismului din dieta vegetariana. Nimic mai fals! Sa ne gandim, foarte simplist, de unde ne procuram (daca nu consumam nici lapte, nici paine, nici oua) calciul, de exemplu? Exista o explicatie naturala: de unde are vaca atat calciu, ca pune si in oasele sale, pune si in lapte sa ne dea noua sau vitelului? Din vegetale! Dieta vegetariana este foarte valoroasa prin impactul urias pe care il are asupra fiintei umane ca intreg, reprezentand garantia unei profilaxii veritabile. Si eu as spune, din experienta de 9 ani pe care o avem in terapie naturista, ca poti sa nu-i dai pacientului nici un tratament, ii schimbi numai dieta, il inveti sa manance sanatos si o sa vezi rezultatele in cateva luni.
Va dau un exemplu: o pacienta din Ploiesti a facut terapie la noi pentru hernie de disc cu lombosciatica hiperalgica. Ii era frica de operatie si nu dorea sa o faca. Se aseza cu grija pe pat, nu putea sa se ridice singura si mergea foarte greu. Dupa 8 zile, putea sa mearga fara dureri. Mi-a promis ca, la intoarcerea acasa, nu va mai manca deloc carne.
Dieta edenica nu-i austera; este de o mie de ori mai bogata decat dieta cu produse animale. Oricine poate proba acest lucru: daca nu pui cateva zarzavaturi langa carne, nu are nici un gust. Carnatul fara condimente nu-l mananca nimeni. O supa de pui, daca nu pui zarzavaturi, ti-e lehamite de ea. Dar o supa de zarzavaturi este extraordinar de gustoasa, la fel o ciorba de perisoare de gluten, un snitel ori un biftec din gluten... Chiar si fara carne alaturi pacientii spun: "Domnul doctor, dar asta-i mai buna decat carnea, ce gust are!". Ce i-a dat gustul? Lumea vegetala naturala - ATENTIE! nu perfidele si ucigatoarele E-uri (aditivii) - este cea care conditioneaza savoarea bucatelor. Fara lumea vegetala, mancarea nu are nici un gust. Cel mai bun bucatar este cel care stie sa condimenteze, sa asezoneze mancarea. Daca analizezi structura tubului digestiv uman, se vede ca am fost creati pentru o asemenea dieta. Dentitia omului este ca la erbivore/frugivore, dupa principiul corelatiei intre un organ care are o anumita structura si celelalte segmente ale sistemului. Lungimea tubului digestiv al omului este pentru frugivore - noi avem intestinul de aproximativ doua ori mai lung decat statura noastra. Intestinul animalului carnivor este foarte scurt, pentru ca hrana carnata este o sursa de putrefactie, cu multe toxine, care trebuie sa tranziteze repede tubul digestiv, s-o elimine. La om, tubul digestiv este mai lung, asa ca organismul are timp sa digere si sa asimileze ceea ce rezulta din digestia alimentelor de origine vegetala.
Dieta vegetariana este justificata si din punct de vedere stiintific - aceasta este concluzia Asociatiei Americane de Dieta si a dieteticienilor canadieni. "Dietele vegetariene planificate in mod corespunzator sunt sanatoase, adecvate din punct de vedere nutritiv, si asigura beneficii pentru sanatate, in prevenirea si tratamentul anumitor boli". Si medicina alopata recunoaste ca dieta vegetariana este de dorit in multe afectiuni. Daca oamenii nu-si vor schimba optica asupra dietei, vor trebui sa suporte consecintele pe termen lung, adica sa imbatraneasca prematur, la 45-50 de ani, si sa sufere de boli cronice severe.
- Tinand cont de toate aceste aspecte legate de dieta, cu ce ar trebui sa ne hranim, ce ar trebui sa includem in dieta, astfel incat sa avem energia necesara organismului?
- Suportul energetic al organismului nu este carnea - aceasta nu ne da energie, nu ne da nici putere. Ganditi-va putin: cel mai puternic animal de pe pamant este elefantul, un vegetarian convins. In fizica, forta motoarelor nu se masoara in lei-putere, ci in cai-putere... Vegetalele dau forta si rezistenta, sunt sursa de energie si enzime. Hidratii de carbon naturali se gasesc in cereale, fructe si legume, iar acestea furnizeaza calorii pline, adica pe langa energie, contin si fibre vegetale, care regleaza tranzitul digestiv - foarte important in echilibrul si armonia organismului. Ca o curiozitate, cel mai rezistent atlet din lume a fost Dave Scott, de 6 ori campion mondial la triatlon. Nimeni nu a mai realizat aceasta performanta in istoria sportului. Si el era pur vegetarian! Carnea da in schimb o gramada de toxine, bacterii, paraziti, virusuri care ruineaza masinaria vie. Doar lipsa de informatie si ignoranta sunt cele care explica de ce lumea se panicheaza cand aude ca nu ar trebui sa manance carne, lapte sau oua. Si atunci, se intreaba oamenii: ce mai ramane sa mancam? Unii spun ca pestele-i bun, ca si Iisus il recomanda. Da, numai ca atunci erau alti pesti. Astazi, daca mananci peste de crescatorie, e plin cu fel de fel de chimicale si hormoni. Apele noastre - deci si pestii - sunt otravite cu substante poluante, pentru ca la noi, din pacate, nu exista principii ecologice.
- Problema este ca lumea moderna nu are timp sa prepare toate astea. La birou, daca faci comanda pentru masa de pranz, nu-ti aduce nimeni grau fiert sau incoltit...
- Se prepara foarte usor! Seara se fierbe graul jumatate de ora, se infasoara vasul intr-o patura, iar dimineata se ia la serviciu un borcan de grau, 2 mere, ceva nuci si iata pranzul! Azi mananci grau, maine secara, poimaine orz, ovaz, mei, hrisca, porumb, orez etc. Nu-i un meniu monoton. Se poate face o "coliva" dulce sau sarata, combinata cu morcovi, telina, patrunjel, masline sau ciuperci. Este o mancare excelenta - consistenta, sanatoasa, si care intotdeauna nu lasa senzatia de plenitudine, ca dupa carne, ci senzatia de bine digestiv. Astampara foamea, da energie, forta si rezistenta si, dincolo de toate acestea, este foarte sanatoasa pentru organism. Dieta nu trebuie sa fie o "sperietoare", un chin, ci trebuie sa mobilizeze oamenii, si aici vad eu rolul medicului, care ar trebui sa fie bine informat in privinta nutritiei, pentru a putea consilia corect pacientul.
PLANTELE
"Fitoterapia ar trebui sa fie o prioritate in lumea medicala"
- Folositi si plante medicinale in tratament?
- Alaturi de dieta, valorificam repertoriul bogat al terapiei naturiste, care include si plantele medicinale. In functie de afectiunea pacientului, le folosim sub forma de sucuri proaspete, ceaiuri, decocturi, bai cu plante etc. Fitoterapia trebuie sa fie o prioritate in lumea medicala. Eu sper ca intr-o zi medicii vor privi cu mai multa incredere aceasta eficienta ramura a medicinii.
Plantele nu le-am creat noi, ele au fost daruite de Dumnezeu ca binecuvantari pentru profilaxie si terapie. Macar aceste plante daruite noua, tuturor, ar trebui sa nu constituie monopol. Omul egoist a descoperit ca o buruiana face bine la ceva si acum o pastreaza ca secret profesional. Nu ar fi normal, daca esti cu adevarat om, sa spui tuturor despre minunile pe care le face planta respectiva si cum se utilizeaza, in detaliu? Cine are secrete in privinta facerii de bine, in valorificarea remediilor naturale, este un egoist feroce si nu merge in ceruri. Poti sa ai secrete, sa te duci cu ele in pamant, dar sa stii ca acolo ramai!...
Noi, la Eden, suntem transparenti si nu avem nici un secret in privinta recuperarii din boala, toate le spunem pacientilor. Le tiparim retete de ceaiuri, retete culinare vegetariene, proceduri terapeutice, astfel incat, cand merg acasa, sa le mediatizeze, sa le transmita la rude, la vecini, la prieteni care trec prin aceeasi situatie. Doar asa ne vom pastra caracterul de om si sufletul doritor de a promova binele.
"Pentru anul 2020, se prognozeaza ca depresia va surclasa toate bolile, va reprezenta patologia de fond a omenirii"
- Se stie ca Breaza are si alte "atuuri" terapeutice - aerul ionizat si frumusetea peisajelor. Contati pe acestea in tratament?
- Intr-adevar, aerul si clima de Breaza sunt benefice pacientilor, in special celor cu afectiuni cardiovasculare. Cat despre peisaj, pot spune ca oriunde, nu numai aici, natura este cu adevarat fascinanta. Unele studii au demonstrat ca simpla privire a naturii, cu coloritul ei, are efect sedativ. Dumnezeu a creat natura, stiind ce va fi la sfarsitul veacului. Prognosticul statisticilor medicale este teribil: pentru anul 2020, se prognozeaza ca depresia va surclasa toate bolile, va reprezenta patologia de fond a omenirii. Este foarte important de subliniat faptul ca un segment important al pacientilor depresivi - intre 29-46% - este alcatuit din cei care nu raspund la nici o terapie alopata. Imaginati-va cum va arata populatia peste 12 ani! Ce dereglaj economic, social si familial se va produce! Pentru ca unde-i un depresiv in familie, toti sunt afectati. Solutia este una singura. Natura ne sta la dispozitie. Noi am uitat sa mai privim natura, pentru ca televizorul ne-a innebunit. Eu le spun pacientilor ca am cel mai mare televizor care te ajuta sa privesti ce a creat Dumnezeu: fereastra. Este important sa previi depresia si asta nu se poate face daca nu refaci parteneriatul cu natura, daca nu te integrezi in natura in care Dumnezeu l-a pus pentru prima data pe om.
Pacientul se simte relaxat dupa doua saptamani, si datorita unui anume aspect special: cand se duce acasa, poate continua tratamentul. De fapt, terapia naturista nu-i de doua saptamani, este un mod de a te familiariza cu principiile terapiei cristice, de a cunoaste eficienta ei, pe toata durata vietii.
CREDINTA
"Multi pacienti au trait pentru ca au avut credinta"
- Cat de importanta este credinta in actul de vindecare?
- Capitolul credinta isi are originea in cuvantul lui Dumnezeu. Zicea Domnul Iisus: "Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele vor ramane in veac". Aceasta dimensiune a vietii omului, credinta, este o componenta importanta si in vreme de sanatate, si in vreme de boala. Nu-mi pot imagina un om care nu are o credinta. Credinta au si ateistii, chiar mult mai mare decat noi, crestinii, pentru ca ei trebuie sa creada toate prostiile. Stiinta care lucreaza cu supozitii nu-i stiinta. Faptul stiintific este un fapt demonstrabil si care poate fi repetat. Credinta este partea interioara a omului, care da continut, culoare, sens si finalitate vietii. Credinta pe care ne-o inspira cuvantul lui Dumnezeu devine parte din noi. Sfantul Pavel spune: "Credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite si o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad".
Eu le spun pacientilor ca veritabila credinta cristica are trei lucruri valoroase: vede invizibilul, crede incredibilul si primeste ca rasplata imposibilul. Asta-i credinta adevarata. Si multi pacienti au trait pentru ca au avut credinta, au crezut ca este posibil sa fie vindecati. Sfanta Scriptura spune ca toti oamenii primesc de la Dumnezeu o masura de credinta, dar pe care nu o poti valorifica si multiplica decat prin experienta. Boala, din acest punct de vedere, nu este un blestem, ci un excelent moment de a exersa credinta in Acela care are puterea vindecatoare, de a valorifica credinta in remediile pe care ti le-a pus la dispozitie, si sa vezi ca sunt eficiente. Un om credincios are o alta descarcare de neuromediatori chimici la nivelul sinapselor neuronale - acest lucru este demonstrat stiintific. Depresivul este unul la care nu se mai descarca suficienta serotonina, sau se descarca foarte incet. Serotonina este neuro-hormonul fericirii. Apoi, avem si beta-endorfinele, secretate de celulele neuronale si de celulele T ale sistemului imunitar, care sunt de 300 de ori mai puternice decat morfina. Se stie ca morfina este un drog periculos chiar in doze mici, dar o tona de beta-endorfina nu-ti lezeaza nici psihicul, nici fizicul. Aceste beta-endorfine sunt secretate doar in anumite conditii, atunci cand cultivi increderea si bucuria de a trai frumos. Multumirea sufleteasca prin intermediul credintei este mobilizatoare pentru celula neuronala si celula T, care secreta beta-endorfina.
Trebuie sa intelegem aceasta realitate: mai important decat ce se intampla in jurul meu este felul in care eu percep ce se intampla. Mai important decat boala pe care o am este cum percep eu boala aceasta. Daca imi spun: sunt bolnav, dar am sa fac tratament, ma incred in Domnul si cultiv aceasta incredere, transmitand celulelor mele zi de zi acest mesaj pozitiv, celula mea va fi mereu pe creasta valului... Trebuie cultivata atitudinea mentala pozitiva. Apoi, credinta in Creator mai are un avantaj: ne invata cum sa ne rugam. Credinta si rugaciunea sunt mijloace ale harului care ar trebui sa reprezinte prioritati in viata. Rugaciunea este respiratia sufletului, care vitalizeaza intreaga fiinta. De aceea sa respiram nu numai cu trupul, ci si cu spiritul. Omul care nu are credinta si nu se roaga, se ofileste sufleteste, se piperniceste si ajunge neom, o fiinta de duzina. Cuvantul lui Dumnezeu, primit de mintea omului, este cel care are puterea de a descuia legaturile neuronale blocate si de a crea alte legaturi noi. Cele 10 porunci, etalonul moralitatii, ne vorbesc despre dragostea bidimensionala: pe verticala, in relatia cu Dumnezeu, si pe orizontala, in relatia cu semenii nostri. Ce trist ca firea noastra pacatoasa este refractara la ele, deschizand astfel poarta pentru boala si durere... Actul iertarii este un act al resuscitarii celulelor - atat ale celui care iarta, cat si ale celui iertat. Lipsa iertarii, cultivarea resentimentului, a urii, a emotiilor negative in general, este sursa de bulversare a intregii fiziologii a organismului. Esti un om bolnav, tot timpul sub stresul neiertarii. Intre altele, spune cuvantul lui Dumnezeu: "Sa iubiti cum a iubit Cristos!".
"Eu sunt un medic care trateaza.
Domnul Iisus vindeca"
- Fiindca va cunoastem rezultatele tratamentelor, as simplifica intrebarea: ce boli nu puteti vindeca?
- Buna intrebare! Eu nu vindec nici o boala, vindecarea este apanajul divinitatii. Eu sunt un medic care trateaza, Domnul Iisus vindeca. Nu exista boli incurabile, ci doar bolnavi incurabili. Multi bolnavi au experimentat ca nu e asa cum zic doctorii - "Mai ai atata de trait", ei traiesc si astazi. Exista boli incurabile numai pentru om, nu si pentru Dumnezeu. Cel mai frumos mesaj al Bibliei despre Domnul Iisus Cristos este acesta: "El iti vindeca toate bolile tale, iti iarta toate faradelegile tale" (Psalm 103:3), adica El trateaza si spiritul si sufletul bolnav de pacat, si iti vindeca si trupul lovit de boala. Pe cartea Lui de vizita scrie: "Specialist in imposibilitati umane si Specialist in sanatate". Eu, personal, asta le transmit pacientilor, ca nu exista boala incurabila. Exista bolnavi incurabili, pentru ca nu vor ei sa faca ce trebuie sau se limiteaza sa-si spuna "Nu pot sa ma vindec, nu pot sa fac mai mult". Vindecarea nu vine de la sine sau de la doctor, vindecarea vine de la Iisus.
Dumnezeu mi-a binecuvantat viata cu posibilitatea de a lucra intr-o institutie de sanatate unde fac ceea ce stiu ca este mai bine pentru pacient. Aici pot sa valorific principiile nutritiei sanatoase, fitoterapia, dar si celelalte remedii naturale: produse apicole, carbune, lut, apa, soare, kinetoterapie, meloterapie, sacroterapie. Ii sunt recunoscator lui Dumnezeu pentru ca, dupa atatea calatorii prin lume, acumuland cunostinte valoroase pentru pacient, pentru recuperarea din boala, am putut sa fac ceva intr-o tara foarte frumoasa, foarte darnica si cu oameni deosebiti, cu binecuvantari pe care nu orice popor le are. Socotesc ca Edenul face cinste medicinei romanesti si mult bine pacientilor - atat din tara, cat si din strainatate. Ma bucur ca perceptia activitatii de aici este pozitiva - eu ma socotesc un om implinit din acest punct de vedere si pot spune ca nu am trait degeaba pe pamant.
Centrul de Sanatate si Medicina Preventiva "EDEN" functioneaza in Breaza, jud. Prahova, str. Caraiman nr. 5, cod postal 105400, tel./fax: 0244/34.32.28, tel. 0745/11.84.88
06.09.2009, 19:17Elena Cioroianu
CEI CARE ATI TRECUT PE LA CLINICA EDEN DE CE NU SCRIETI DESPRE TRATAMENTELE PRIMITE SI CUM V-ATI SIMTIT , SA STIM SI NOI CEI CARE AM VREA SA FACEM O INTERNARE ACOLO DAR NU AVEM POSIBILITATEA MATERIALA ,