Sfaturi practice
•Pestele se curata usor de solzi cu ajutorul razatoarei mari.
• Rosiile se maruntesc extrem de usor (pentru supa sau sos) daca se dau pe razatoarea mica. Taiati-le la un capat, apoi dati pulpa pe razatoare. Veti ramane in mana cu pielita.
• Mamaliga iese fara cocoloase daca atunci cand turnati malaiul in ploaie, folositi telul, iar dupa ce se ingroasa, invartiti cu un facalet sau cu o lingura de lemn.
• Compozitia pentru clatite se face bine si repede daca puneti faina in ploaie si o bateti cu telul.
•Gemurile care nu sunt bine inchegate pot fi "reparate" cu ajutorul merelor. Curatate de coaja si date pe razatoare, se fierb cu putina apa si zahar. Adaugati peste ele gemul si il fierbeti pana la consistenta dorita.
•Aluaturile neindulcite devin mai gustoase daca sarea care se pune in ele este dublata de aceeasi cantitate de zahar.
• Aluatul fraged se prepara si se faramiteaza mai usor daca ungeti vasul in care il prelucrati cu ulei.
•Cojile de mere uscate in cuptor sunt un calmant excelent pentru persoanele nervoase.
•Coaja de pe sfecla fiarta se indeparteaza foarte usor daca o tineti o vreme sub apa rece.
•Carnea care capata miros se opareste cu ceai de musetel.
•Fructele uscate se umfla mai repede daca in apa in care sunt tinute se pune si putina drojdie.
Chiriac Olga - str. Colonel Buzoianu
nr. 115, Buzau