Bucatariseli
Vasele de teflon
• Inainte de prima folosire se spala cu apa calda, se sterge interiorul cu un strat fin de ulei.
• Nu se tin goale pe flacara.
• Nu se spala cu tix sau bureti de sarma.
• Se spala numai cu detergenti lichizi. Ele prezinta un strat de lac special, ars la temperaturi inalte.
• Focul de sub tigaie sa fie moderat. O placa de metal e bine s-o izoleze de flacara, altfel, la temperatura ridicata, lacul devine maroniu.
• Se va folosi o lopatica de lemn pentru amestecarea sau intorsul mancarii, pentru a nu zgaria lacul.
• Trebuie spalate imediat dupa folosire si sterse cu un prosop.
• Pentru spalare nu se foloseste decat apa, la aceeasi temperatura.
Vasele de Jena
• daca vasele vin in contact cu apa rece cand sunt inca calde, se sparg. Nu se pun pe suprafete ude sau reci, cand se scot din cuptor.
• pentru a deveni lucioase, se freaca cu un tampon imbibat in petrol, apoi se clatesc cu apa multa.