1. Pranzul cu ceremonial
Cei atinsi de bulimie trebuie sa tina un jurnal gastronomic, in care sa noteze tot ce au mancat in decursul unei zile. Vor vedea foarte repede ca nu varietatea alimentelor primeaza, ci cantitatea lor. Mai ales seara, dupa sfarsitul unei zile de activitate, survine momentul "dramatic", cand depresivii, cel mai adesea oameni singuri, ingurgiteaza fara alegere tot ce gasesc in frigider. Unul dintre cele mai accesibile remedii pentru revenirea la normal prevede introducerea meselor regulate, insotite de "protocol": o fata de masa curata, un tacam complet, un mic decor atragator si, bineinteles, conditia de a manca asezat, concentrat asupra meniului, fara alte activitati paralele, ca de pilda cititul sau privitul la televizor. Atentie: kilogramele psihologice se depun mai ales cand stam in picioare, in bucatarie, mancand tot ce ne cade sub ochi.
2. Frigiderul si oglinda
Consta in stradania de a-l face pe individ constient de corpul sau, constient de faptul ca hrana ne poate face frumosi, dar si urati. Atunci cand imaginea corpului exista in minte, e mult mai usor sa stopam avalansa de alimente. Daca atunci cand intindem mana spre frigider, ne vom aminti cat de urat este corpul nostru acoperit de grasime, bulimia se va potoli. Important este ca fiecare gest pe care il facem sa fie controlat. Apelati cat mai des la oglinda, ea va va aminti ca trebuie sa slabiti.
3. Calmantele
Cel mai greu de combatut in lupta pentru dobandirea sigurantei de sine sunt ideile negre. Pentru ca ele sa nu declanseze impulsivitatea alimentara, mancatul continuu, se pot lua calmante usoare din plante (sunatoare, ovaz, valeriana), care sa nu afecteze, insa, activitatile cerebrale si fizice.
4. Homeopatia
Restabilirea echilibrului psihic se dobandeste si cu ajutorul homeopatiei. Cabinetele homeopatice din Romania sunt conduse de foarte buni specialisti. Marele remediu homeopatic al bulimicilor este arnica, un medicament natural, care ajuta si la slabit.
5. Acupunctura
Metabolismul stresului, care le face pe femei sa se ingrase, corespunde unei dezechilibrari a ficatului, plamanilor, pancreasului si rinichilor. Intepand vectorii energetici care le corespund, se restabilesc transformarea interna (dependenta de ficat), eliminarea toxinelor (legata de plamani) si bunastarea mentala (legata de pancreas). Si acupunctura este practicata in Romania, la cabinete particulare din tara si Bucuresti.
Lupta impotriva kilogramelor psihologice nu se duce cu retete de slabit, ci cu un regim de reechilibrare nervoasa, singurul in masura sa aseze un lacat pe frigider.