Sfaturi pentru gatit
•Cotletele nu se mai usuca la prajit, daca inainte de a le condimenta, se pun scurta vreme in apa cu otet.
• Branzeturile fermentate de tip Brie, Camembert, Nasal sau Bucegi se pastreaza cel mai bine sub un clopot de sticla. Puneti alaturi si o bucata de zahar. Absoarbe umezeala.
•Varza acra dobandeste o aroma deosebita, daca la gatit se fierbe cu suc de mere sau citronada.
•Lamaile coapte se pastreaza timp indelungat, daca sunt puse in vase cu apa, inchise cu capac.
•Cozonacul uscat se poate reimprospata de minune: ungeti-l din belsug cu lapte, apoi bagati-l la cuptor vreme de 5 minute. Va fi ca proaspat.
•Bananele foarte coapte pot fi pastrate la congelator. Curatati-le cojile, bagati miezul in mixer, iar pasta obtinuta turnati-o in formele pentru cuburi de gheata. La nevoie, pot fi folosite pentru torturi usoare, inghetata si alte umpluturi.
•Glazura prajiturilor plesneste adesea in mod neplacut. Puteti evita neajunsul, daca inainte de-a o intinde, puneti in compozitie o lingura de iaurt.
•Aluatul de prajituri nu se rupe, daca il intindeti pe un servet presarat cu faina, si in loc sa-l puneti in forma, asezati forma deasupra lui. Apoi, cu o miscare rapida, rasturnati totul, tinand de capetele servetului. Aluatul se va desprinde usor, apasand servetul cu degetele. Nu se va farama si va lua forma vasului.