- Apari pe scena si in filme dupa un an dureros, in care ti-ai pierdut tatal, apreciatul poet Ioan Flora. Indraznesc sa te intreb: cum ai reusit sa depasesti momentul?
- Greu, dar trebuie sa mergi mai departe. Stiam cat de mult si-a dorit tata sa-si vada versurile aduse in scena. Exista chiar un proiect, pe care-l vazuse si el, al Muzeului Literaturii Romane, acela de a i se organiza un recital cu poemele sale. Dar intre timp, tata a disparut, si la cateva luni, regizorul Alexandru Dabija a preluat proiectul si a selectat 16 dintre poemele ultimului sau volum, intitulat - premonitoriu - Dejun sub iarba. El a dramatizat unele fragmente, si impreuna cu actorii Valeria Seciu, Coca Bloos, Mihai Calota si cu mine, le-am sustinut in cadrul unui spectacol omagial, dat in vara. Dintr-un recital, acest proiect a devenit un spectacol sponsorizat de catre Arcub - cel care sustine proiectele artistice ale Capitalei. Tuturor le multumesc si le sunt recunoscatoare. Pentru mine, acest eveniment a fost doar inceputul unei suite de evenimente - sper - inspirate, din opera poetica a lui Ioan Flora. Voi face tot ce-mi sta in putinta sa realizez un vis ambitios: o fundatie care sa-i poarte numele. Dar asta n-o pot face singura, ci cu concursul unor oameni care l-au apreciat si indragit ca om si ca artist. Multumesc cu aceasta ocazie revistei "Formula As", pentru cuvintele frumoase scrise despre Ioan Flora.
Din punct de vedere profesional, am avut parte in ultimul timp de solicitari interesante in teatru, cinema si televiziune. Ceea ce inseamna enorm pentru un actor care nu e angajat si lucreaza doar pe contracte. Am terminat de curand filmarile pentru televiziunea americana, la o "docu-drama" - primul film de acest gen realizat de postul National Geographic. Mi s-a acordat un rol important in aceasta biografie a lui Henric al Viii-lea, in care eu o joc pe Anne Boleyn, una din cele sapte neveste ale regelui englez. Filmul a fost prezentat deja de televiziunea americana - se pare ca a fost apreciat - si sper sa ajunga pana la urma si la noi. Un alt proiect este legat de Pro Tv, unde am sustinut, in serialul politist Baieti buni, rolul unei agente care lucreaza sub acoperire. Urmariti si urmaritori au fost colegii mei Dragos Bucur, Banica Junior, Cristi Iacob, Mihai Calin. Alaturi de Mihai Calin, joc si la Teatrul "Act", in Basch - o trilogie contemporana, in regia lui Vlad Masacci. Suntem la a treia stagiune si jucam in continuare, cu casa inchisa. La teatrele Mundi si Nottara, am avut, nu de mult, doua premiere, cu mari texte. Primul este scris de Eugen Ionescu si se cheama Viitorul e in oua, in regia lui Mihai Maniutiu. La Teatrul "Nottara", Ada Navrot mi-a oferit o partitura foarte interesanta, dupa opera lui Ibsen, in spectacolul numit Play Hedda. E prima incercare a actritei in ipostaza de regizor, o aventura curajoasa, in firea acestei "luptatoare" pe taram artistic. Ada e un om inteligent, cult si talentat, si a adus in scena o piesa grea, cu personaje complexe si cu actori care sustin cate doua roluri. Am lucrat cu totii intens si cu mare placere. De curand, am terminat filmarile si la prima productie artistica de lung metraj, o productie independenta, a unui tanar regizor, pe nume Adrian Sitaru. Filmul se va numi Angling (Pescuit sportiv, s-ar traduce) si sper sa iasa tot atat de bine ca si filmele mele anterioare, in care mi s-au incredintat roluri dificile (Marfa si banii, regia Cristi Puiu, si Turnul din Pisa, realizat de Serban Marinescu).