"Ce parere aveti despre tratamentele cosmetice? E adevarat ca daca te-ai dus o data, trebuie sa mergi mereu? Eu am pete roz pe fata si tenul foarte uscat si orice crema am incercat, ma irita. Nu stiu ce sa mai fac, situatia dureaza de peste un an."
Daniela - Bucuresti
Cea mai buna solutie este un medic dermatolog, pentru a afla daca in cauza nu este o boala de piele (d-l dr. Ioan Nedelcu, tel. 021/212.76.17 sau d-na dr. Mihaela Leventer, tel. 0722/36.35.77, sunt doi specialisti de exceptie). In ce priveste cosmetica, ea este un ajutor important in viata femeilor care tin la frumusetea si tineretea obrazului. Francezii, cei mai mari specialisti in probleme legate de ten, spun asa: "Pana la 30 de ani, femeile au tenul primit in dar de la Dumnezeu, dupa 30 de ani, au tenul pe care il merita". Cu alte cuvinte: duceti-va la cosmetica! Dar cautati un specialist.
Despre tenul gras...
"Mostenesc pe linie de familie o fata grasa, plina de sebum, care se umple tot timpul de puncte negre, ce se transforma in cosuri. Nu mai vorbesc despre pori dilatati si luciul care trece prin orice pudra. Intrucat sunt o adepta a cosmeticii naturiste, va rog sa-mi recomandati niste remedii accesibile si eficiente. Multumesc."
Vera Lungu - Caransebes
Ca demachiant pentru fata, va recomandam sa folositi galbenusul de ou, care curata pielea in profunzime si, totodata, o si hraneste. Umeziti-va fata, aplicati galbenusul pe un tampon de vata si stergeti-va bine obrazul, apoi clatiti-l abundent. Pentru gomaj (inlaturarea particulelor moarte de piele) ideala e mierea solida, usor cristalizata. Aplicati-o pe tenul perfect curat, masand-o usor, cu miscari de rotatie, pana cand pielea se inroseste. Lasati-o sa actioneze 10-15 minute, apoi clatiti-va cu apa calduta.
Despre frectii tonifiante
"Am o piele care reactioneaza prin iritatii, atunci cand folosesc lotiuni tonice pentru corp. Exista o reteta pe baza de plante, care sa le poata inlocui?"
Claudia Mosnea - Aiud
Va recomandam frectiile tonifiante cu menta, foarte eficiente si usor de preparat. Numita si "izma" sau "menta iute" (Mentha piperita), ea va umple in curand pietele si gradinile. Preferati-o pe cea proaspata, romaneasca, si nu pe cea de cultura, comercializata in supermarketuri. Mod de preparare: lasati sa se macereze, vreme de doua saptamani, 100 g frunze proaspete de menta sau 25 g frunze uscate, intr-un sfert de litru de alcool alimentar. Scuturati mereu sticla, apoi cand timpul de macerare expira, strecurati lichidul printr-un tifon. Dimineata si seara, dupa dus sau baie, pe pielea uscata, aplicati putin din aceasta solutie in palme si frictionati-va corpul.
Despre coafat...
"Imi plac coafurile "sculptate", in suvite, dar nu stiu cum sa le fac. Cand merg la coafor ies totdeauna tepene si paioase, n-au in ele nimic natural. Ma puteti ajuta?"
Maia - Galati
Coafura pe care o doriti se obtine usor cu ajutorul unui fier de par. El este cel mai bun aliat pentru a conferi suplete parului foarte drept sau moale, pentru a realiza coafuri pe par scurt sau mediu. Se foloseste pe parul uscat, fara a aplica nimic inainte. Se invarte fiecare suvita in jurul dispozitivului rotund si fierbinte, incepand cu varfurile, se asteapta putin, apoi se deschid si se inchid limbile fierului de coafat, pentru a obtine onduleuri ample. Important este sa nu tineti fierul tot timpul inchis, ca sa nu se turteasca parul.